SNSD nakon godinu dana blokade dostavio imena kandidata za parlamentarne komisije

15.11.2019. 11:18
0
IZVOR: nezavisne.com

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), nakon više od godinu dana blokade, odlučio je danas da popuni stalna radna tijela Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a bez kojih nije moguć rad državnog organa zakonodavne vlasti.

Šef Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac dostavio je danas rukovodstvu Zastupničkog doma PS BiH imena SNSD-ovih parlamentaraca koji će u narednom periodu vršiti dužnost članova u šest parlamentarnih komisija.

Za članstvo u Ustavnopravnoj komisiji dostavljena su imena Nebojše Radmanovića i Obrena Petrovića, u Komisiji za spoljne poslove ime Obrena Petrovića, u Komisiji za spoljnu trgovinu i carine ime Vojina Mitrovića, u Komisiji za finansije i budžet imena Dragan Bogdanića i Vojina Mitrovića, u Komisiji za saobraćaj i komunikacije ime Staše Košarca, a u Komisiji za ostvarivanje ravnopravnosti spolova ime Snježane Novaković-Bursać, saznaje Klix.ba

Ova odluka uslijedila je nakon jučerašnje sjednice Zajedničkog kolegijuma Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ali i nakon inicijative SDS-a i PDP-a da se izmjenama Poslovnika o radu Zastupničkog doma PS BiH omogući deblokiranje rada državnog organa zakonodavne vlasti.

Konstituisanjem parlamentarnih komisija ipak neće biti u potpunosti osujećene mogućnosti za blokiranje rada Parlamentarne skupštine BiH. Naime, SNSD i dalje ima mogućnost da prostim bojkotovanjem rada parlamentarnih komisija nastavi onemogućavati normalan rad državne zakonodavne vlasti.

Još nije poznato da li je SNSD pristao i na formiranje parlamentarnih komisija u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH s obzirom na to da nijedan zakon u nadležnosti državnih institucija ne može stupiti na snagu ukoliko ga ne usvoje oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

U decembru 2018. godine, prilikom konstituisanja novog saziva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, izabran je novi sastav Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH u koju je SNSD delegirao Stašu Košarca. Ova komisija nikada nije konstituisana jer SNSD, HDZ BiH i SDA tada nisu imali dovoljno ruku da izaberu predsjedavajućeg komisije i njegova dva zamjenika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka
SNSD INS Ćosiću: Srbujete preko naših leđa SNSD INS Ćosiću: Srbujete preko naših leđa
Božović: Maske su ovaj put samo djelimično pale Božović: Maske su ovaj put samo djelimično pale
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    23h 17m
    0
  • Krađa u Palama
    21h 35m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    18h 2m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    20h 50m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    14h 11m
    0