СНСД након годину дана блокаде доставио имена кандидата за парламентарне комисије

15.11.2019. 11:18
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Савез независних социјалдемократа (СНСД), након више од годину дана блокаде, одлучио је данас да попуни стална радна тијела Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, а без којих није могућ рад државног органа законодавне власти.

Шеф Клуба заступника СНСД-а у Заступничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац доставио је данас руководству Заступничког дома ПС БиХ имена СНСД-ових парламентараца који ће у наредном периоду вршити дужност чланова у шест парламентарних комисија.

За чланство у Уставноправној комисији достављена су имена Небојше Радмановића и Обрена Петровића, у Комисији за спољне послове име Обрена Петровића, у Комисији за спољну трговину и царине име Војина Митровића, у Комисији за финансије и буџет имена Драган Богданића и Војина Митровића, у Комисији за саобраћај и комуникације име Сташе Кошарца, а у Комисији за остваривање равноправности сполова име Сњежане Новаковић-Бурсаћ, сазнаје Klix.ba

Ова одлука услиједила је након јучерашње сједнице Заједничког колегијума Заступничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, али и након иницијативе СДС-а и ПДП-а да се измјенама Пословника о раду Заступничког дома ПС БиХ омогући деблокирање рада државног органа законодавне власти.

Конституисањем парламентарних комисија ипак неће бити у потпуности осујећене могућности за блокирање рада Парламентарне скупштине БиХ. Наиме, СНСД и даље има могућност да простим бојкотовањем рада парламентарних комисија настави онемогућавати нормалан рад државне законодавне власти.

Још није познато да ли је СНСД пристао и на формирање парламентарних комисија у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ с обзиром на то да ниједан закон у надлежности државних институција не може ступити на снагу уколико га не усвоје оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

У децембру 2018. године, приликом конституисања новог сазива Заступничког дома Парламентарне скупштине БиХ, изабран је нови састав Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ у коју је СНСД делегирао Сташу Кошарца. Ова комисија никада није конституисана јер СНСД, ХДЗ БиХ и СДА тада нису имали довољно руку да изаберу предсједавајућег комисије и његова два замјеника.

Коментари 0
Повезане вијести
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    15h 7m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 42m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 29m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 10m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 40m
    0