SO Istočna Ilidža: Rebalans budžeta nije usvojen, projekti stopirani

05.12.2019. 16:40
1
IZVOR: IS radio

Odbornici aktuelne skupštinske većine u  Istočnoj Ilidži, koju čine odbornici SNSD-a, DNS-a, DEMOS-a, SP-a i Ujedinjene Srpske su bili protiv rebalansa budžeta te opštine u iznosu od 9,4 miliona KM, što za posljedicu može imati  stopiranja određenih projekata u toj opštini.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović kaže da odbornici aktuelne skupštinske većine  nisu u stanju da razumiju određene procese.

-Odbornici moraju da budu svjesni činjenice da su određeni projekti započeti i odbornici koji su glasali protiv nacrta rebalansa budžeta za 2019. godinu, glasali su protiv svih projekata započetih u Istočnoj Ilidži,  od kojih  su građani Istočne Ilidže trebali da imaju značajnu korist. Odbornici aktuelne skupštinske većine okupljeni oko SNSD-a i Ujedinjene srpske su  glasali protiv otkupa zemljišta za pristupni put za izgradnju budućeg objekta Gimnazije, kao i protiv nekih jako značajnih odluka o izradnji regulacionih planova i niza odluka koje će u narednom vremenskom periodu stopirati realizaciju  projekata bitnih za Istočnu Ilidžu - kaže Božović.

Predsjednik SO Istočna Ilidža, Zoran Trapara danas nije želio pred kamere, ali je potpredsjednik  SO Istočna Ilidža Vladimir Ćosović rekao da skupštinska većina nije glasala za ovaj rebalans iz razloga što nisu uvažene preporuke ministarstva na koje je skretao pažnju.

-Što se tiče projekata koje smo blokirali, razlog njihove blokade je to što je načelnik ušao u projekte bez usvajanja rebalansa - kaže Ćosović.

Načelnik Božović kaže da će sve ovo što se dešava u Istočnoj Ilidži negativno uticati  na buduće razvojne procese  i nastavak pozitivnog ambijenta koji je u proteklom periodu stvaran na području ove lokalne zajednice. 

-Ja ne mogu da shvatim činjenicu da odbornik glasa protiv svog mjesta i jako značajnog projekta koji se nalazi neposredno u blizini kuće u kojoj on živi, samo zato što je to prijednog načelnika koji je iz SDS-a . Ovo je sramota svih onih koji su glasali danas ovako, a oni koji su im dali povjerenje na izborima sigurno im nisu dali  zbog toga da bi ove  projekte stopirali, jer jedini koji će imati štetu zbog ovakvih odluka su građani Istočne Ilidže koji će za realizaciju ovih projekata morati sačekati da se uspostavi nova skupštinska većina u Istočnoj Ilidži - dodaje Božović.

Današnja sjednica  SO Istočne Ilidže  prekidana je više puta jer su odbornici SDS i PDP ukazivali na propuste i proceduralne grešake predsjednika SO Zorana Trapare.

Podsjećamo, u  Skupštini opštine Istočna Ilidža  je 4. 10. 2019. došlo do promjene skupštinske većine i izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo na čelu sa Zoranom Traparom iz Ujedinjene Srpske, kojeg odbornici opozicije  optužuju da zastupa isključivo lične interese. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Kosta 08.12.2019. 18:37
    Ovo je bruka pa trapara nisi zasluzio ni kravu da vodis a ne parlament opstine
    Doduse stvorio te kovac i slicni njemu ssta reci bruka
Povezane vijesti
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    5h 8m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    23h 13m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    19h 22m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    23h 1m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    17h 29m
    0