Sokolac: Paketi pomoći socijalno ugroženim porodicama

01.04.2020. 14:07
0
IZVOR: Srna

Sokolačko preduzeće "Jan –Komerc" obezbijedilo je 10 paketa sa prehrambenim artiklima i 10 sa sredstvima za higijenu, koje će danas socijalno ugroženim porodicama uručiti članovi volonterskog tima opštine Sokolac.

Direktor i vlasnik preduzeća "Jan-komerc" iz Sokoca Janko Vrbarac rekao je Srni da je obezbijedio 10 poklon paketa osnovnih životnih namirnica i 10 paketa sa sredstvima za higijenu za porodice slabijeg materijalnog stanja na području opštine Sokolac i vjeruje da će slično učiniti i druga preduzeća i ustanove.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da je ovo jedna od prvih aktivnosti na organizovanju pomoći porodicama koje su se zbog širenja virusa korona našle u veoma teškoj materijalnoj situaciji.

Bjelica je podsjetio da je od juče otvoren namjenski račun za prikupljanje pomoći za nabavku medicinske opreme i pomoći socijalno ugroženim licima u Sokocu.

On je naglasio da se za ovaj vid organizovanja materijalne pomoći Štab za vanredne situacije opštine Sokolac odlučio nakon što je dobio više poziva od lica sa područja ove opštine koji žive van granice BiH i privatnih preduzetnika koji žele na više načina da pomognu stanovništvu opštine Sokolac u novonastaloj situaciji.

- Lokalna uprava je do sada obezbjeđivala pomoć za materijalno ugrožene porodice, a nakon što su se javili privatni preduzetnici i ljudi iz inostranstva porijeklom sa ovog područja, odlučili smo animirati sva pravna i fizička lica koja mogu pomoći drugima i, evo, imamo prve rezultate - naglasio je Bjelica.

Bjelica je rekao da ga raduje da se akciji pomoći za nabavku medicinske opreme i pomoći socijalno ugroženim licima na području opštine Sokolac, nakon jučerašnjeg aktiviranja namjenskog računa, odazvao veliki broj javnih i privatnih preduzeća, ustanova, organizacija i pojedinaca koji žele da pruže pomoći starijim i bolesnim licima, socijalno ugroženima i višečlanim porodicama.

On je naglasio da se odbornik Skupštine opštine Sokolac Mladen Forcan odrekao dvije odborničke nadoknade, jedne za Republiku Srpsku, a druge za opštinu Sokolac.

Bjelica je rekao i da već nekoliko dana, nedavno otvorena pekara "Maks" u Sokocu, za socijalno ugrožene svakodnevno poklanja 100 vekni hljeba.

Prema njegovim riječima, sokolačko Šumsko gazdinstvo "Romanija" izašlo je u susret volonterskom timu i ustupilo terensko vozilo za dostavu paketa pomoći do socijalno ugroženih porodica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zahvalnost volonterima za predani rad Zahvalnost volonterima za predani rad
Operacija malog Pavla bila uspješna, porodica dobila novi dom Operacija malog Pavla bila uspješna, porodica dobila novi dom
Vaskršnja akcija pomoći socijalno-ugroženom stanovništvu Istočnog Sarajeva Vaskršnja akcija pomoći socijalno-ugroženom stanovništvu Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 6m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 48m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 16m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 37m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 46m
    0