Sokolac: Potpisan Sporazum o udruživanju sredstava u okviru akcelerator programa

11.08.2020. 18:25
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Opština Sokolac je početkom ove godine podržala akcelerator program, koji Razvojna agencija Republike Srpske, u saradnji sa lokalnim zajednicama i Ekonomskim fakultetom Pale, provodi na području Grada Istočno Sarajevo.

Uspješna saradnja na ovom projektu potvrđena je minulog petka, kada su načelnik Milovan Bjelica i predstavnik Razvojne agencije Marko Kakuća potpisali Sporazum o udruživanju sredstava za uspostavljanje fonda za dodjelu nagrada za najbolje poslovne ideje u okviru akcelerator programa. Partneri na ovom projektu, a ujedno i opštine koje su potpisale sporazum, su Istočna Ilidža, Pale i Istočno Novo Sarajevo.

Akcelerator program namjenjen je početnicima u poslovanju, čije su ideje zasnovane na inovaciji, znanju i novim tehnologijama, a koji žele da što prije pronađu tržište za svoje proizvode/usluge. Program se sastoji od tri faze: programa predakceleracije, akceleracije i programa rasta, putem kojih se obezbjeđuje kontinuirana podrška početnicima u poslovanju u cilju realizacije njihove poslovne ideje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
    16h 25m
    12
  • Pomjera se starosna dob za prijevremenu penziju u Srpskoj
    19h 29m
    0
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    11h 9m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    10h 22m
    0
  • Šta treba da znate o dozvoljenom minusu u banci?
    21h 13m
    0