Sokolac: Svi građani zdravstveno osigurani do 30. aprila

02.04.2020. 15:36
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske donio je odluku da produži finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane, osigurane i neosigurane, do 30. aprila ove godine.

Šef poslovnice Fonda za zdravstveno osiguranje Sokolac Nada Vidojević je istakla, da su svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice.

– Zdravstvene usluge koje se obave do 30. aprila, finansiraće Fond. Ova odluka se odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još uvijek nisu regulisali svoj status - pojasnila je Vidojević.

Poštujući preporuke Opštinskog štaba za vanredne situacije, u prostorijama sokolačkog Fonda za zdravstveno osiguranje, prethodnih dana sprovedene su mjere prevencije u suzbijanju širenja virusa korona.

– Izvršili smo dezinfekciju poslovnih prostorija, organizovan je proces rada tako da nastojimo da spriječimo širenje kontakta sa strankama, dok je na snazi vanredno stanje. Apelujem na građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično, kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu, poručila je šef poslovnice Fonda za zdravstveno osiguranje Sokolac Nada Vidojević.

Građani Sokoca, sve informacije o zdravstvenom stanju kako i o drugim pitanjima, mogu dobiti na brojeve telefona: 057/ 400-030 i 057/ 447-330.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića
Najčitanije
  • Major Milan Tepić i Stojadin Mirković - vojnici do posljednjeg daha
    14h 19m
    16
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    3h 10m
    0
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    12h 33m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    8h 48m
    0
  • Vanilice sa orasima
    9h 37m
    0