Sokolac: U Osnovnu školu kreće 44 prvačića više nego lani

27.08.2024. 18:58
1
IZVOR: srna.rs

U Osnovnoj školi „Sokolac“ sve je spremno za početak nastave u školskoj 2024/2025. godini za oko 830 učenika među kojima i 119 prvačića ili za 44 više nego lani, rekao je Srni direktor ove škole Đorđe Rajić.

On je naveo da su đaci prvaci raspoređeni u pet od‌jeljenja u centralnoj školi i tri prvačića u područnim školama u Knežini i na Ravnoj Romaniji.

Rajić je naveo da će sokolački osnovci nastavu pratiti u 39 od‌jeljenja, među kojima dva u područnim školama i jedno od‌jeljenje d‌jeca sa posebnim potrebama.

Prema njegovim riječima, prijem prvačića sa roditeljima biće organizovan u poned‌jeljak, 2. septembra u 10.00 časova u školskoj sali.

Rajić je rekao da će besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda i učenike iz višečlanih porodica, odnosno svako treće i naredno dijete koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, za niže razrede preuzimati učitelji, a za više roditelji od 2. septembra.

On je dodao da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske obezbijedilo besplatne udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više d‌jece.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ja 28.08.2024. 12:12
    Cudim se da Cicko nije preuzeo i za to zasluge da ispadne da ih je on napravio😂😂😂
Povezane vijesti
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 0m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 42m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 10m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 31m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 40m
    0