Соколац: У Основну школу креће 44 првачића више него лани

27.08.2024. 18:58
1
ИЗВОР: srna.rs

У Основној школи „Соколац“ све је спремно за почетак наставе у школској 2024/2025. години за око 830 ученика међу којима и 119 првачића или за 44 више него лани, рекао је Срни директор ове школе Ђорђе Рајић.

Он је навео да су ђаци прваци распоређени у пет од‌јељења у централној школи и три првачића у подручним школама у Кнежини и на Равној Романији.

Рајић је навео да ће соколачки основци наставу пратити у 39 од‌јељења, међу којима два у подручним школама и једно од‌јељење д‌јеца са посебним потребама.

Према његовим ријечима, пријем првачића са родитељима биће организован у понед‌јељак, 2. септембра у 10.00 часова у школској сали.

Рајић је рекао да ће бесплатне уџбенике за ученике од првог до четвртог разреда и ученике из вишечланих породица, односно свако треће и наредно дијете које је обезбиједило Министарство просвјете и културе Републике Српске, за ниже разреде преузимати учитељи, а за више родитељи од 2. септембра.

Он је додао да је Министарство породице, омладине и спорта Српске обезбиједило бесплатне уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више д‌јеце.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ja 28.08.2024. 12:12
    Cudim se da Cicko nije preuzeo i za to zasluge da ispadne da ih je on napravio😂😂😂
Повезане вијести
Сара и Aлександар Лучић освојили три медаље на свесрпском купу Сара и Aлександар Лучић освојили три медаље на свесрпском купу
Потврђен антракс на подручју Сокоца Потврђен антракс на подручју Сокоца
Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 6m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 48m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 16m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 37m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 46m
    0