Sokolac: Vrtić proslavio krsnu slavu Nikoljdan

17.12.2020. 14:17
0
IZVOR: SRNA

Sokolački vrtić je lomljenjem slavskog kolača i prigodnim programom posvećenom Svetom Nikoli proslavio krsnu slavu Nikoljdan.

Direktor ove ustanove Biljana Kosorić rekla je Srni da su djeca najstarije vrtićke grupe zajedno sa sveštenikom Crkvene opštine Sokolac i njihovim gostom - načelnikom opštine Milovanom Bjelicom, obavila čin lomljenja slavskog kolača.

- Mališani su pripremili priredbu, koju roditelji, s obzirom na to da ne mogu ući u vrtić, mogu pogledati na našoj `Fejsbuk` stranici - navela je Kosorićeva i dodala da ovih dana mališani uz pomoć vaspitačica ukrašavaju nikoljdanske čizmice, u kojima će na dan praznika dobiti simbolične poklone.

Ona je naglasila da je obilježavanje krsne slave vrtića proteklo uz primjenu svih propisanih mjera zaštite od širenja visrusa korona.

Kosorićeva je naglasila da će opština Sokolac i ove godine obezbijediti novogodišnje paketiće, koji će u vrtiću biti podijeljeni mališanima 29. decembra, uz sve mjere zaštite Republičkog i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Mališani tri vrtićke grupe sutra će na otvorenom dočekati nikoljdansku povorku, koja će krenuti kroz Sokolac iz porte Crkve Svetog proroka Ilije i tom prilikom dobiti slatkiše upriličene za Dan dječije radosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    8h 32m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    18h 50m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    18h 56m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    18h 54m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    17h 45m
    0