Sokolački srednjoškolci najbolji u BiH na "M:tel" takmičenju

12.02.2024. 21:50
1
IZVOR: srna.rs

Učenici sokolačkog Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Vasilije Ostroški" danas su sa aplikacijom pomoću koje srednjoškolci mogu da se odluče za buduće zanimanje pobijedili na takmičenju "M:tel ap" na nivou BiH i plasirali se na regionalno takmičenje koje će biti održano u Beogradu, saopštili su iz SŠC.

Srednjoškolci su se takmičili u izradi mobilnih aplikacija /Android, OS/, a tim Tamara Bakmaz, Sergej Beatović i Nemanja Ećimović pod mentorstvom profesora sokolačkog SŠC Anje Krsmanović pobijedio je sa aplikacijom "you choose you" koja radi na konceptu profesionalne orijentacije, naveli su u školi.

Aplikacija je namijenjena srednjoškolcima koji pohađaju gimnaziju ili stručne škole, sa odjeljenjima ili smjerovima za učenike koji se specijalizuju u oblasti računarstva i informatike, kao i za sve ostale srednje škole u BiH čiji su đaci zainteresovani za učešće u ovom konkursu.

Cilj projekta je podrška znanju za budućnost i mladima, razvoj IT sektora i razvoj tržišta mobilnih aplikacija na lokalnom jeziku.

Završno regionalno takmičenje biće održano u Beogradu sa pobjedničkim timovima iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Zeljko 13.02.2024. 07:18
  Bravo, to su informacije koje treba promovisati u ovo sumorno vrijeme. Pohvale za ucenike i naravno za nastavnicu koja je inicijator i pokretac svega sto je pozitivno.
  Podrska samo naptijed.
Povezane vijesti
Prestižno priznanje Trivanovoj za promociju Banjaluke i Republike Srpske Prestižno priznanje Trivanovoj za promociju Banjaluke i Republike Srpske
M:tel vas poziva da se zajedno edukujemo o bezbjednosti naše djece na internetu! M:tel vas poziva da se zajedno edukujemo o bezbjednosti naše djece na internetu!
Sjajna ponuda u m:tel veb-šopu: Telefoni na rate već od 5,29 KM Sjajna ponuda u m:tel veb-šopu: Telefoni na rate već od 5,29 KM
Najčitanije
 • Tijela žene i djeteta pronađena u koritu rijeke Miljacke
  21h 5m
  0
 • Identifikovani žena i dijete pronađeni u koritu Miljacke
  14h 43m
  0
 • Izgorio pomoćni objekat u Bulozima
  21h 19m
  0
 • Godišnjica ubistva srpskih dječaka u Hadžićima; Srđan (12) i Staša (13) ubijeni dok su se igrali
  21h 10m
  2
 • Ekološka katastrofa u Krupačkim stijenama: Spalionica guma “Greta“ ponovo gorjela (FOTO)
  10h 9m
  6