Spasioci iz Srpske poslije šest dana izvukli živu djevojčicu u Kahramanmarašu (VIDEO)

12.02.2023. 15:02
2
IZVOR: glassrpske.com

Spasilački tim Civilne zaštite Republike Srpske izvukao je iz ruševina u Kahramanmarašu živu djevojčicu.

Djevojčica je locirana u ruševinama višespratnice na čijem raščišćavanju su  radili spasioci iz Srpske zajedno sa kolegama iz AFAD-a.

Odmah po izvlačenju iz ruševina djevojčica je priključena na infuziju.

Ispunili smo svoju misiju u Turskoj, ali nastavljamo dalje, poručili su članovi Spasilačkog tima Civilne zaštite Republike Srpske, koji su izvukli iz ruševina u Kahramanmarašu živu djevojčicu.

- Teške mašine su radile na ovom mjestu. Prvo je pronađeno tijelo od starije žene, i dok se to tijelo izvlačilo, čuli su se glasovi. Kada smo vidjeli da ima nade da je neko živ, odmah smo prionili na posao. Radili smo sa AFAD-om kao jedan tim. Naša misija je ispunjena, spasili smo jedna život, idemo dalje - poručio je Nenad Jovanović iz Bijeljine.

Djevojčica je bila pod ruševinama više od 152 časa, prenosi RTRS.

- Stavili su je na mobilizacijsku dasku, data joj je infuzija, i nadamo se da će se što prije oporaviti, jer nije teško povrijeđena, onoliko koliko smo mi uspjeli vidjeti. Nema umora, pogotovo kada znamo šta smo uradili. Isunjavamo svoj zadatak i izvlačenjem mrtvih tijela, ali veliki je ponos i podstrek kada uradite ovo što smo mi danas uradili - dodao je Jovanović.

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Skijaš 12.02.2023. 16:34
    Veliko bravo!
  • Generic placeholder image
    Neven 12.02.2023. 16:04
    Svaka čast na uspjehu u spasavanju djevojčice. Dao Bog da im se posreći da još što više bude ovakvih slučajeva, da spase još koji ljudski život. Plemenita i humana misija vrijedna svakog poštovanja i respekta za požrtvovanost i trud koji ulažu spasioci. Neka im Bog bude na pomoći.
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za dva dječaka Naš grad bogatiji za dva dječaka
Prosječna cijena kvadrata stana u Srpskoj veća za 24,1 odsto Prosječna cijena kvadrata stana u Srpskoj veća za 24,1 odsto
Ovo je cijena školarine na fakultetima u Srpskoj za akademsku 2024/25. godinu Ovo je cijena školarine na fakultetima u Srpskoj za akademsku 2024/25. godinu
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    13h 32m
    3
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    14h 4m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    9h 15m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    14h 13m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    17h 20m
    0