Sprovodi se instrukcija o minimalnom procesu rada

19.03.2020. 09:26
0
IZVOR: Srna

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu se sprovodi instrukcija o organizovanju minimalnog procesa rada koju je naložilo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo s ciljem suzbijanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj, izjavio je Srni rektor ove visokoškolske ustanove Milan Kulić.

-Da bi se spriječilo širenje infekcije, u službama Rektorata, kao i na svih 17 organizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, broj zaposlenih koji svakodnevno obavljaju poslove sveden je na minimum, vodeći računa da proces funkcionisanja ne bude ugrožen - rekao je Kulić.

On je naveo da je nastava obustavljena na svim fakultetima i akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te dodao da će sjednice nastavno-naučnih vijeća, Senata, Upravnog odbora, te Proširenog kolegijuma biti održavane elektronski.

- Trenutno, u okviru međunarodne razmjene, devet naših studenata se nalazi u Španiji, pet u Poljskoj, dvoje u Rusiji i jedan u Kini. Svi su dobro i sa njima smo u svakodnevnoj komunikaciji - istakao je Kulić.

On je apelovao da se studenti i zaposleni na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu pridržavaju instrukcija Vlade Republike Srpske, dajući tako puni doprinos očuvanju zdravlja svih u Republici Srpskoj i pokazujući odgovornost prema Republici i Univerzitetu.

Kulić je istakao da je, kada je riječ o instrukciji o omogućavanju praćenja nastave na daljinu, data preporuka svim organizacionim jedinicama Univerziteta da, u skladu sa specifičnostima nastavnih predmeta i tehničkim mogućnostima, elektronskim sredstvima komunikacije studentima omoguće pristup nastavnom materijalu, prezentacijama, audio-video materijalu u elektronskoj formi.

- Nastavnici i saradnici imaju obavezu stalne komunikacije i konsultacija sa studentima elektronski i da im pruže svaku vrstu pomoći - dodao je Kulić.

On je naglasio da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu nastao u izuzetno teškim ratnim vremenima, te se razvijao u poslijeratnom periodu, što ih je učvrstilo u namjeri da se svi zajedno, zaposleni i studenti, bore za očuvanje ove visokoškolske ustanove.

- Siguran sam da će Univerzitet u Istočnom Sarajevu i poslije ove izuzetno teške situacije izaći još jači. O eventualnim posljedicama kojih će sigurno biti, moći ćemo govoriti kada se sve ovo završi i kada bude sačinjena adekvatna analiza - rekao je Kulić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Amfiteatri visokoškolskih ustanova u Srpskoj otvaraju vrata studentima Amfiteatri visokoškolskih ustanova u Srpskoj otvaraju vrata studentima
Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO) Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    11h 55m
    0
  • Kuglof
    22h 21m
    0
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    10h 15m
    2
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    2h 39m
    0
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    11h 46m
    0