Srbi s Kosova i Metohije tražili zaštitu od Kfor-a

26.08.2022. 18:08
0
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici opština sa sjevera Kosova zatražili su danas od Kfora potpuno sprovođenje mandata ove misije i zaštitu srpskog naroda.

Rakić i gradonačelnici Sjeverne Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića sastali su se drugi put u posljednjih 10 dana sa komandatom Kfora, general-majorom Ferencom Kajarijem i pukovnikom Multinacionalne brigade Istok, komandatom baze Bondstil kod Uroševca Kristoferom Samulskim, saopštila je Srpska lista.

Na sastanku je razmotrena bezbjednosna situacija.

U saopštenju se ističe da su Rakić i gradonačelnici istakli da je situacija na terenu napeta i da treba učiniti sve da dođe do smirivanja tenzija.

Komandant Kfora je prije neki dan izjavio da Kfor neće dozvoliti postavljanje barikada na putevima po sjeveru Kosova i da će, ukoliko dođe do narušavanja slobode kretanja, djelovati u skladu sa povjerenim mandatom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    3h 42m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    22h 4m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    23h 19m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    19h 12m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    22h 18m
    1