Srbi za Srbe: Pomozimo porodici Batinić iz Istočnog Sarajeva

02.11.2020. 16:23
1
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Porodica Batinić, koju čine otac Ljuban, majka Snježana i njihovo četvoro djece: Ivana (8), Jana (7), te blizanci Ivan (5) i Jovana (5), žive od dječijeg dodatka u iznosu od 197.00 KM, te povremenih fizičkih poslova.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, tokom nedavne posjete porodici, ustanovila je da je potrebno promijeniti stolariju i renovirati kupatilo na kući u kojoj žive Batinići, te da, zarađujući za osnovne životne potrebe, porodica nema dovoljno finansijskih sredstava da završe renoviranje i stvore pristojne uslove za život.

Slika

Foto: Srbi za Srbe /fejsbuk

- Otac Ljuban i majka Snježana zbog nedostatka posla nisu sjeli i prekrstili ruke, već preduzimaju sve moguće korake kako bi djeci omogućili koliko-toliko pristojne uslove za život. Veoma su vrijedni, siju baštu, imaju svinje i piliće, čime prehranjuju svoju dječicu. Takođe, porodica dodatno prihoduje baveći se perutanjem pilića. To sve je taman dovoljno da ispune neke osnovne životne potrebe, ali da bi izveli poduhvat poput izrađivanja novog kupatila i zamjene stolarije nemaju nikakve finansijske mogućnosti. Dakle, potrebno im je novo kupatilo, nova stolarija i kreveti za blizance - navodi se na zvaničnoj Internet stranici ove organizacije.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete našim sugrađanima, pozovite humanitarni broj organizacije „Srbi za Srbe“: 17763 (cijena 2.00 KM) ili  uplatite svoju donaciju na žiro račun: 5620128130024158 NLB banka (uz napomenu za porodicu Batinić), dok ostale načine za pomoć možete pronaći na donatorskoj platformi organizacije.

- To je za vas mali poduhvat, a za male Batiniće veliki korak naprijed. Budimo tu za naš podmladak, jer su oni NAŠA BUDUĆNOST - apeluju iz organizacije „Srbi za Srbe“.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Narod 04.11.2020. 00:14
  Ma ostali su mnogi bwz posla,neki ga nikada nisu ni imali,svi smo u istim g
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije 1996“ dočekuju ekipu „Bosne Meridian bet“ u ponedjeljak Košarkaši „Slavije 1996“ dočekuju ekipu „Bosne Meridian bet“ u ponedjeljak
Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
Banka humanog mlijeka u UKC-u Republike Srpske pohranjuje prve količine Banka humanog mlijeka u UKC-u Republike Srpske pohranjuje prve količine
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  20h 27m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  21h 2m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  14h 54m
  0
 • Premijera dokumentarne drame „Ko kamen“ u Narodnom pozorištu: Velenka Brstinova i kćer joj Dragana
  17h 14m
  0
 • Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca
  10h 4m
  6