Srbija grabi ka vrhu 10 najboljih na FIFA listi

06.10.2022. 13:08
0
IZVOR: nezavisne.com

Fudbalska reprezentacija Srbije koja igra sve bolje i bolje od dolaska Dragana Stojkovića na mjesto selektora nalazi se na 21. mjestu na najnovijoj FIFA rang listi najboljih selekcija svijeta i ovo joj je najbolji plasman u posljednjih 10 godina.

Skok od četiri mjesta napravili su nakon dvije pobjede u Ligi nacija protiv Švedske i Norveške koje su im osigurale i plasman u Ligu A. Nakon ovakvog razvoja situacije postalo je jasno i to da će "orlovi" biti u drugom šeširu pred žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Kada gledamo posljednje godina najbolji plasman na FIFA rang listi Srbija je imala 2010. godine kada su bili 13. a tada je selektor bio Radomir Antić pod čijom palicom su igrali na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Na vrhu FIFA liste ostao je Brazil koji je ujedno i rival Srbije na predstojećem Svjetskom prvenstvo koje se igra u Kataru. Iza Brazila u top 10 su Belgija, Argentina, Francuska, Engleska, Italija, Španija, Nizozemska, Portugal i Danska.

Kada govorimo o zemljama bivše Jugoslavije najbolje plasirana ostala je Hrvatska koja je na 12. mjestu. Selekcija BiH se nazadovala i sada se nalazi na 58. mjestu FIFA liste.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu! Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu!
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    17h 26m
    5
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    17h 58m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    13h 9m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    18h 7m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    21h 14m
    0