Srednja škola "28. juni" obilježila Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

15.09.2022. 13:34
0
IZVOR: katera.news

Organizovanjem istorijskog časa i podizanjem zastave na jarbol, učenici i rukovodstvo Srednje škole "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevo obilježili su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Istorijski čas je održao profesor istorije Lazar Škobo koji je poručeno da se mora njegovati kultura sjećanja, te poštovati nacionalni simboli i tradicija srpskog naroda.

- U Prvom svjetskom ratu srpski narod je preživio ogromna stradanja. Stradalo je 1.300.000 Srba, ali smo biblijski preživjeli. Naša biblijska osobina i nevjerovatna vjera održala nas je i u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu - rekao je Škobo.

Ostaje istina, ističe Škobo, da se Srbi nisu sa teritorija koje su branili pomjerili ni trenutka, nego su bili prisiljeni da nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma napuste vjekovna ognjišta.

Direktor Srednje škole "28. juni" Boris Brajović istakao je na ovaj, ali i svaki drugi dan, u školi trude da kod učenika probude patriotske osjećaje.

-  Danas je prilika i da proglasimo najbolje odjeljenje na osnovu ostvarenog opšteg uspjeha u prošloj školskoj godini. Ove godine to su dva odjeljenja, trećeg i četvrtog razreda tehničara informacionih tehnologija – rekao je Brajović.

Učenik četvrtog razreda ove škole Lazar Matić istakao je da treba da budemo ponosni na naše pretke i sve borce koji su nam omogućili da živimo slobodno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    23h 37m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    1h 59m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    20h 4m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    22h 52m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    16h 13m
    0