Средња школа "28. јуни" обиљежила Дан српског јединства, слободе и националне заставе

15.09.2022. 13:34
0
ИЗВОР: katera.news

Oрганизовањем историјског часа и подизањем заставе на јарбол, ученици и руководство Средњe школe "28. јуни" у Источном Новом Сарајево обиљежили су Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Историјски час је одржао професор историје Лазар Шкобо који је поручено да се мора његовати култура сјећања, те поштовати национални симболи и традиција српског народа.

- У Првом свјетском рату српски народ је преживио огромна страдања. Страдало је 1.300.000 Срба, али смо библијски преживјели. Наша библијска особина и невјероватна вјера одржала нас је и у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату - рекао је Шкобо.

Остаје истина, истиче Шкобо, да се Срби нису са територија које су бранили помјерили ни тренутка, него су били присиљени да након Дејтонског мировног споразума напусте вјековна огњишта.

Директор Средње школе "28. јуни" Борис Брајовић истакао је на овај, али и сваки други дан, у школи труде да код ученика пробуде патриотске осјећаје.

-  Данас је прилика и да прогласимо најбоље одјељење на основу оствареног општег успјеха у прошлој школској години. Ове године то су два одјељења, трећег и четвртог разреда техничара информационих технологија – рекао је Брајовић.

Ученик четвртог разреда ове школе Лазар Матић истакао је да треба да будемо поносни на наше претке и све борце који су нам омогућили да живимо слободно.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Данас Васкршњи базар средњошколаца у Источном Сарајеву Данас Васкршњи базар средњошколаца у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 9m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 52m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 44m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 37m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    19h 38m
    0