Srednja škola "28. juni": Potpisan ugovor o obavljanju praktične nastave

16.09.2020. 13:18
0
IZVOR: Katera

U prostorijama Srednje škole "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu danas je, u okviru projekta "Pro-poso", bio potpisan ugovor za stipendiranje praktične nastave za 12 učenika drugog i trećeg razreda turistički tehničar, koji će obavljati praksu u preduzeću "Mrkulić kompani“ Sarajevo i hotelu "Holivud“ Ilidža.

Ugovor o stipendiranju praktične nastave potpisali su predstavnici Srednje škole "28. juni", Udruženja za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost "Progres", "Mrkulić kompanije", hotela "Holivud", opštine Istočno Novo Sarajevo i roditelji polaznika praktične nastave.

Slika

Direktor Srednje škole „28. juni“ Boris Brajović rekao je da škola organizuje praktičnu nastavu u kabinetima, ali da je najbolja opcija poslati učenike da obavljaju poslove u nekom preduzeću i da se upoznaju sa strukturom i organizacijom u tom preduzeću.

- I naravno poslije toga su oni mnogo konkurentniji na tržištu rada, i to je jedan od velikih uspjeha Srednje škole „28. juni“ – naglasio Brajović.

Slika

Koordinator projekta „Pro-poso“ Elvin Čaušević ističe da ovaj projekat obuhvata dva segmenta, a to su zapošljavanje zaposlenih lica i stipendiranje izvođenja praktične nastave.

Čaušević je rekao da su zajedno sa lokalnom zajednicom obezbijedili oko 23 hiljade KM za oba segmenta ovog projekta, te da obavljanje prakse učenika traje četiri mjeseca.

Slika

Čaušević je takođe dodao da je svrha ovog projekta unapređenje stručno obrazovanje i kvalitet praktične nastave i, ukoliko može, da se napravi most između teorije i izvođenja prakse kod poslodavca.

Učenik drugog razreda turističke škole Marija Krstić kazala je da je ovo dobra prilika da se upozna sa radom u hotelu, jer je vezana za djelatnost za koju se školuje.

Slika

Stipendiranje praktične nastave realizuje se u okviru projekat "Pro-poso" kojeg provodi Udruženje za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost "Progres" iz Sarajeva, u saradnji sa njemačkom Fondacijom "Vings of nore“ pod finansijskim pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Njemačke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici i profesori Srednje škole „28. juni“ autori najboljeg filma o Pupinu (FOTO) Učenici i profesori Srednje škole „28. juni“ autori najboljeg filma o Pupinu (FOTO)
Na humanitarnim turnirima prikupljeno 2.290 KM za Miloša Na humanitarnim turnirima prikupljeno 2.290 KM za Miloša
Ni kiša im ništa ne može: Nasmijana lica maturanata SŠ "28. juni" na ulicama Istočnog Sarajeva (FOTO) Ni kiša im ništa ne može: Nasmijana lica maturanata SŠ "28. juni" na ulicama Istočnog Sara...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 0m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 42m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 10m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 31m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 40m
    0