Средња школа "28. јуни": Потписан уговор о обављању практичне наставе

16.09.2020. 13:18
0
ИЗВОР: Катера

У просторијама Средње школе "28. јуни" у Источном Новом Сарајеву данас је, у оквиру пројекта "Про-посо", био потписан уговор за стипендирање практичне наставе за 12 ученика другог и трећег разреда туристички техничар, који ће обављати праксу у предузећу "Мркулић компани“ Сарајево и хотелу "Холивуд“ Илиџа.

Уговор о стипендирању практичне наставе потписали су представници Средње школе "28. јуни", Удружења за психо-социјалну подршку и бољу будућност "Прогрес", "Мркулић компаније", хотела "Холивуд", општине Источно Ново Сарајево и родитељи полазника практичне наставе.

Слика

Директор Средње школе „28. јуни“ Борис Брајовић рекао је да школа организује практичну наставу у кабинетима, али да је најбоља опција послати ученике да обављају послове у неком предузећу и да се упознају са структуром и организацијом у том предузећу.

- И наравно послије тога су они много конкурентнији на тржишту рада, и то је један од великих успјеха Средње школе „28. јуни“ – нагласио Брајовић.

Слика

Координатор пројекта „Про-посо“ Елвин Чаушевић истиче да овај пројекат обухвата два сегмента, а то су запошљавање запослених лица и стипендирање извођења практичне наставе.

Чаушевић је рекао да су заједно са локалном заједницом обезбиједили око 23 хиљаде КМ за оба сегмента овог пројекта, те да обављање праксе ученика траје четири мјесеца.

Слика

Чаушевић је такође додао да је сврха овог пројекта унапређење стручно образовање и квалитет практичне наставе и, уколико може, да се направи мост између теорије и извођења праксе код послодавца.

Ученик другог разреда туристичке школе Марија Крстић казала је да је ово добра прилика да се упозна са радом у хотелу, јер је везана за дјелатност за коју се школује.

Слика

Стипендирање практичне наставе реализује се у оквиру пројекат "Про-посо" којег проводи Удружење за психо-социјалну подршку и бољу будућност "Прогрес" из Сарајева, у сарадњи са њемачком Фондацијом "Вингс оф норе“ под финансијским покровитељством Министарства спољних послова Њемачке.

Коментари 0
Повезане вијести
На хуманитарним турнирима прикупљено 2.290 КМ за Милоша На хуманитарним турнирима прикупљено 2.290 КМ за Милоша
Ни киша им ништа не може: Насмијана лица матураната СШ "28. јуни" на улицама Источног Сарајева (ФОТО) Ни киша им ништа не може: Насмијана лица матураната СШ "28. јуни" на улицама Источног Сара...
Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“ Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 8m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 31m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 4m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 1m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 52m
    0