Srednjoškolci iz Milića prikupili 980 KM za novogodišnje paketiće

25.12.2023. 14:41
0
IZVOR: srna.rs

Na humanitarnom bazaru koji su organizovali učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Milutin Milanković" u Milićima u okviru akcije "Jedno dijete, jedan slatkiš" prikupljeno je 980 KM, a učenici će ovim novcem kupiti novogodišnje paketiće za djecu sa poteškoćama u razvoju i slabijeg materijalnog stanja.

Profesor pravoslavne vjeronauke Milan Vuković izjavio je novinarima u ime tima za humanitarne aktivnosti u milićkom SŠC, da je akcija tradicionalna i da je cilj naučiti djecu solidarnosti.

- Tokom vannastavnih aktivnosti pravili smo novogodišnje ukrase, kolače, radili smo timski i vjerujemo da ćemo podjelom paketića djeci uljepšati predstojeće praznike - rekao je Vuković.

On je napomenuo da će paketići biti podijeljeni tokom ove sedmice.

Učenica srednje škole Amina Ahmetović zahvalila je građanima koji su kupovinom učestvovali u ovoj humanoj akciji.

- Imali smo bogatu i raznovrsnu ponudu, od novogodišnjih ukrasa, ramova za fotografije, vjenčića. Napravili smo posne i mrsne kolače i nadamo se da su naši sugrađani zadovoljni - izjavila je novinarima Ahmetovićeva.

Humanitarni bazar održan je na Trgu rudara u Milićima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO) U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 2m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 58m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 27m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 2m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    6h 55m
    0