Stanovnici naselja Vrelo Miljacke traže kvalitetnije čišćenje lokalnog puta

02.12.2021. 16:07
0
IZVOR: Katera

Stanovnici Pala koji žive na lokalitetu naselja Vrelo Miljacke, u neposrednoj blizini izvorišta Paljanske Miljacke nisu u potpunosti zadovoljni kvalitetom čišćenja lokalnog puta tokom zimskog perioda.

Stanje puta je, sudeći prema fotografiji, odlično, ali nije bilo tako prethodnih dana kada su Pale i okolinu pogodile obilne snježne padavine.

Jedan od mještana, koji je želio ostati anoniman, kaže za portal Katera da se put čisti tokom zimskog perioda, ali da se ne posipa, te da oni koji žele vozilima doći do kraja puta, u neposrednoj blizini izvorišta Paljanske Miljacke, moraju sami pijeskom posipati put.

To, kako kaže, iziskuje i izdvajanja sopstvenog novca za održavanje puta, koji pored mještana koriste i posjetioci obližnjih restorana na Vrelu Miljacke.

Ističu da od nadležnog komunalnog preduzeća, koje u zimskom periodu održava lokalne saobraćajnice na teritoriji opštine Pale, već godinama očekuju da se kvalitet usluge poboljša.

Direktor JP "Komunalno" Pale Bogdan Klačar u izjavi za portal Katera kaže da navedeno područje pripada drugom prioritetu, te da zbog tehničkih karakteristika posipača koji se koristi za tu namjenu, nije izdvodljivo posipanje navedene saobraćajnice.

Ističe da su nedavno izvršili nabavku malog traktora, koji ima sopstveni posipač širine 80 centimetara, te da će njega iskoristiti za posipanje i čišćenje u narednom periodu kada budu obilnije snježne padavine, iako je on, kako ističe, predviđen za čišćenje šetališnih zona.

Pored toga što se radi o naseljenom području, Vrelo Miljacke ima poseban značaj u opštini Pale, jer se radi o jednoj od najposjećenijih turističkih lokacija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra uručenje građevinske mašinu preduzeću "Komunalno" Pale Sutra uručenje građevinske mašinu preduzeću "Komunalno" Pale
Obavještenje o zimskom održavanju javnih površina na području opštine Istočna Ilidža Obavještenje o zimskom održavanju javnih površina na području opštine Istočna Ilidža
Apel građanima da kabasti otpad ne odlažu kraj kontejnera Apel građanima da kabasti otpad ne odlažu kraj kontejnera
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    15h 24m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 8m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    8h 53m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    5h 52m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    5h 58m
    0