Становници насеља Врело Миљацке траже квалитетније чишћење локалног пута

02.12.2021. 16:07
0
ИЗВОР: Катера

Становници Пала који живе на локалитету насеља Врело Миљацке, у непосредној близини изворишта Паљанске Миљацке нису у потпуности задовољни квалитетом чишћења локалног пута током зимског периода.

Стање пута је, судећи према фотографији, одлично, али није било тако претходних дана када су Пале и околину погодиле обилне сњежне падавине.

Један од мјештана, који је желио остати анониман, каже за портал Катера да се пут чисти током зимског периода, али да се не посипа, те да они који желе возилима доћи до краја пута, у непосредној близини изворишта Паљанске Миљацке, морају сами пијеском посипати пут.

То, како каже, изискује и издвајања сопственог новца за одржавање пута, који поред мјештана користе и посјетиоци оближњих ресторана на Врелу Миљацке.

Истичу да од надлежног комуналног предузећа, које у зимском периоду одржава локалне саобраћајнице на територији општине Пале, већ годинама очекују да се квалитет услуге побољша.

Директор ЈП "Комунално" Пале Богдан Клачар у изјави за портал Катера каже да наведено подручје припада другом приоритету, те да због техничких карактеристика посипача који се користи за ту намјену, није издводљиво посипање наведене саобраћајнице.

Истиче да су недавно извршили набавку малог трактора, који има сопствени посипач ширине 80 центиметара, те да ће њега искористити за посипање и чишћење у наредном периоду када буду обилније сњежне падавине, иако је он, како истиче, предвиђен за чишћење шеталишних зона.

Поред тога што се ради о насељеном подручју, Врело Миљацке има посебан значај у општини Пале, јер се ради о једној од најпосјећенијих туристичких локација.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра уручење грађевинске машину предузећу "Комунално" Пале Сутра уручење грађевинске машину предузећу "Комунално" Пале
Обавјештење о зимском одржавању јавних површина на подручју општине Источна Илиџа Обавјештење о зимском одржавању јавних површина на подручју општине Источна Илиџа
Апел грађанима да кабасти отпад не одлажу крај контејнера Апел грађанима да кабасти отпад не одлажу крај контејнера
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 5m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 38m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    18h 19m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 30m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 44m
    0