Stigla Petra: Trebinjka Slavica rodila zdravu djevojčicu – šesto dijete po redu

24.01.2024. 12:33
0
IZVOR: nezavisne.com

Trebinjka Slavica Dragićević rodila je juče zdravu djevojčicu koja će se zvati Petra, i ona je njeno šesto dijete po redu.

Malena Petra ima još tri sestre i dva brata.

Slika

Foto: nezavisne.com

Načelnik Porodilišta nevesinjske bolnice, ginekolog Ranko Kokotović je rekao da je djevojčica rođena na carski rez, ali bez ikakvih problema, te da su i beba i majka dobro.

Beba je, prema medicinskoj evidenciji, teška tri kilograma i 400 grama i zdravo je novorođenče.

- Majka je ranije imala dva prirodna porođaja i tri carska reza, pa je ovo bio četvrti, ali je sve prošlo u najboljem redu, tako da su i porodilja i bebica dobro - kazao je doktor Kokotović.

Pored malene Trebinjke, u Nevesinju su u protekla 24 časa rođeni još jedna djevojčica i jedan dječak, što je, kako kaže doktor Kokotović, uobičajena brojka novorođenčadi za ovu malu opštinu.

- U prošloj godini smo imali 241 novorođenu bebu, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 31 bebu i takav trend povećanja poroda imamo već nekolike godine - dodaje doktor Kokotović.

Napominje da se u Bolnici Nevesinje i dalje porađaju žene iz svih krajeva regiona, pa su u prošloj godini, pored Hercegovki, imali i porode Sarajki, Banjalučanki, Beograđanki.

Veliki broj poroda, ali i ostalih ljekarskih usluga u Bolnici Nevesinje se odvija zahvaljujući visokokvalitetnom i požrtvovanom kadru, ali i intenzivnim radom na osavremenjivanju medicinske opreme kojom se prate savremena dostignuća u svim zdravstvenim oblastima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    4h 14m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    3h 9m
    2
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    20h 31m
    27
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    7h 31m
    0
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    22h 17m
    1