Стигла Петра: Требињка Славица родила здраву дјевојчицу – шесто дијете по реду

24.01.2024. 12:33
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Требињка Славица Драгићевић родила је јуче здраву дјевојчицу која ће се звати Петра, и она је њено шесто дијете по реду.

Малена Петра има још три сестре и два брата.

Слика

Фото: nezavisne.com

Начелник Породилишта невесињске болнице, гинеколог Ранко Кокотовић је рекао да је дјевојчица рођена на царски рез, али без икаквих проблема, те да су и беба и мајка добро.

Беба је, према медицинској евиденцији, тешка три килограма и 400 грама и здраво је новорођенче.

- Мајка је раније имала два природна порођаја и три царска реза, па је ово био четврти, али је све прошло у најбољем реду, тако да су и породиља и бебица добро - казао је доктор Кокотовић.

Поред малене Требињке, у Невесињу су у протекла 24 часа рођени још једна дјевојчица и један дјечак, што је, како каже доктор Кокотовић, уобичајена бројка новорођенчади за ову малу општину.

- У прошлој години смо имали 241 новорођену бебу, што је у односу на претходну годину више за 31 бебу и такав тренд повећања порода имамо већ неколике године - додаје доктор Кокотовић.

Напомиње да се у Болници Невесиње и даље порађају жене из свих крајева региона, па су у прошлој години, поред Херцеговки, имали и породе Сарајки, Бањалучанки, Београђанки.

Велики број порода, али и осталих љекарских услуга у Болници Невесиње се одвија захваљујући висококвалитетном и пожртвованом кадру, али и интензивним радом на осавремењивању медицинске опреме којом се прате савремена достигнућа у свим здравственим областима.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    21h 5m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    21h 23m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    21h 59m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    18h 54m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    17h 56m
    0