Štrajk upozorenja u šumskim gazdinstvima "Romanija" i "Istočni Stari Grad"

14.11.2021. 13:58
7
IZVOR: SRNA

Radnici šumskih gazdinstava "Romanija" Sokolac i "Istočni Stari Grad" održaće sutra jednočasovni štrajk upozorenja, jer Uprava "Šuma Republike Srpske" nije ispoštovala zahtjeve za povećanje cijene rada i drugih primanja, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Radnici će štrajk upozorenja održati od 7.00 do 8.00 časova na radnim mjestima.

Podsjeća se da je Jedinstvena udružena sindikalna organizacija "Šume Republike Srpske", kao većinska sindikalna organizacija u tom privrednom subjektu, ranije zahtijevala da se cijena rada za oktobar-decembar 2021. godine poveća na 150 KM, a jedinstvena cijena rada na nivou preduzeća na 150 KM u Kolektivnom ugovoru za period do 2022. godine, odnosno do važenja tog ugovora.

- Uprava `Šuma Republike Srpske` se od juna ove godine, od kada Jedinstvena sindikalna organizacija intezivno traži pregovore, oglušila na svaki naš zahtjev - saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

U saopštenju se podsjeća da Jedinstvena udružena sindikalna organizacija "Šuma Republike Srpske" zahtijeva od Uprave ovog preduzeća da počnu pregovori oko povećanja cijene rada i drugih primanja koja se odnose na topli obrok, regres, nabavku kvalitetne HTZ opreme i odobrenje novčanih sredstava za organizovanje radničkih sportskih igara.

Komentari 7
 • Generic placeholder image
  SJEKAC 16.11.2021. 14:06
  Dovoljno je da vidite ko su prestavnici radnika u sg romanija i sve vam je jasno, jedna intersna grupa koja gleda samo sebe i za sebe, a radnike ko j...
 • Generic placeholder image
  LOPOVSKA POSLA 14.11.2021. 17:57
  SDSDSD, PRIVATNA ŠUMA JESTE POSKUPILA, ALI DRŽAVNA NIJE. JOŠ JEDAN DOKAZ DA JE STVARNA CJENA OBLOVINE DELEKO IZNAD CIJENE U ŠUMSRSTVIMA MADA JE POTRAŽNJA VELIKA I MOŽE SE NA PANJU PRODATI PO 180 I TO LOŠIJE KLASE.
 • Generic placeholder image
  sdsdsd 14.11.2021. 17:08
  skocila je cjena i na panju ja sam prodo za 180 km po kubiku
 • Generic placeholder image
  NELEGALNAIMOVINA 14.11.2021. 15:37
  Strajkuju kao, a sutra da ih uslove da godinu dana rade bez plate svi bi pristali, jer kradu enermno. Dopustili su da se godinama unistavaju prirodni resursi, pokrali sve sto su mogli i sada mazu oci strajkovima.
 • Generic placeholder image
  Kojeovdenormalan 14.11.2021. 15:05
  Nema potreba da štrajkujete ionako ste maksimalno korumpirani.Posjekoše cijelu šumu bez ikakvih dozvola i niko ne reaguje.Nema svrhe ni prijava pošto radite svi zajedno u talu.Treba vas kažnjavati pa da vidite kako biste onda radili.Kakvo crno povećanje plate ni ovo niste zaslužili.
 • Generic placeholder image
  LOPOVSKA POSLA 14.11.2021. 14:53
  Cijena rezena građe skočila 100%, dok cijena oblovine u Šumama nije poskupila. Znači da drvoprerađivači ostvaruju dodatnu zaradu po kubnom metru od cca 200 KM. (do sada su zarađivali 20-50 KM, sada + 200).
  Pitanje (logično) : Zašto nije porasla cijena oblovine?
  Odgovor (logičan) : Zato što su oni koji odlučuju o cijeni oblovine korumpirani (podmićeni) od strane drvoprerađivača (tačnije lopovska posla)
 • Generic placeholder image
  NEKARAKTERI 14.11.2021. 14:43
  Što štrajkujete? Dovoljno je da glasate za SNSD i bićete srećni.
Povezane vijesti
Godišnjica ustaškog zločina u selu Gazivode kod Podgraba (FOTO) Godišnjica ustaškog zločina u selu Gazivode kod Podgraba (FOTO)
U svim hramovima na Romaniji služeno večernje i nalagani badnjaci U svim hramovima na Romaniji služeno večernje i nalagani badnjaci
Deda Mraz obradovao mališane iz Istočnog Starog Grada Deda Mraz obradovao mališane iz Istočnog Starog Grada
Najčitanije
 • Sjećanja Hrešana na dolazak Austrougarske imperije u BiH
  2h 22m
  0
 • Nataši Ćejić potrebna naša pomoć
  11h 30m
  2
 • Đogo: Zabranom podizanja tri prsta završen proces etničkog čišćenja "otvorenog grada"
  8h 7m
  6
 • Noćni uspon na vrh Trebevića (FOTO)
  8h 17m
  1
 • Preminuo glumac Saša Petrović
  12h 13m
  1