Штрајк упозорења у шумским газдинствима "Романија" и "Источни Стари Град"

14.11.2021. 13:58
7
ИЗВОР: СРНА

Радници шумских газдинстава "Романија" Соколац и "Источни Стари Град" одржаће сутра једночасовни штрајк упозорења, јер Управа "Шума Републике Српске" није испоштовала захтјеве за повећање цијене рада и других примања, саопштено је из Савеза синдиката Републике Српске.

Радници ће штрајк упозорења одржати од 7.00 до 8.00 часова на радним мјестима.

Подсјећа се да је Јединствена удружена синдикална организација "Шуме Републике Српске", као већинска синдикална организација у том привредном субјекту, раније захтијевала да се цијена рада за октобар-децембар 2021. године повећа на 150 КМ, а јединствена цијена рада на нивоу предузећа на 150 КМ у Колективном уговору за период до 2022. године, односно до важења тог уговора.

- Управа `Шума Републике Српске` се од јуна ове године, од када Јединствена синдикална организација интезивно тражи преговоре, оглушила на сваки наш захтјев - саопштено је из Савеза синдиката Републике Српске.

У саопштењу се подсјећа да Јединствена удружена синдикална организација "Шума Републике Српске" захтијева од Управе овог предузећа да почну преговори око повећања цијене рада и других примања која се односе на топли оброк, регрес, набавку квалитетне ХТЗ опреме и одобрење новчаних средстава за организовање радничких спортских игара.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    SJEKAC 16.11.2021. 14:06
    Dovoljno je da vidite ko su prestavnici radnika u sg romanija i sve vam je jasno, jedna intersna grupa koja gleda samo sebe i za sebe, a radnike ko j...
  • Generic placeholder image
    LOPOVSKA POSLA 14.11.2021. 17:57
    SDSDSD, PRIVATNA ŠUMA JESTE POSKUPILA, ALI DRŽAVNA NIJE. JOŠ JEDAN DOKAZ DA JE STVARNA CJENA OBLOVINE DELEKO IZNAD CIJENE U ŠUMSRSTVIMA MADA JE POTRAŽNJA VELIKA I MOŽE SE NA PANJU PRODATI PO 180 I TO LOŠIJE KLASE.
  • Generic placeholder image
    sdsdsd 14.11.2021. 17:08
    skocila je cjena i na panju ja sam prodo za 180 km po kubiku
  • Generic placeholder image
    NELEGALNAIMOVINA 14.11.2021. 15:37
    Strajkuju kao, a sutra da ih uslove da godinu dana rade bez plate svi bi pristali, jer kradu enermno. Dopustili su da se godinama unistavaju prirodni resursi, pokrali sve sto su mogli i sada mazu oci strajkovima.
  • Generic placeholder image
    Kojeovdenormalan 14.11.2021. 15:05
    Nema potreba da štrajkujete ionako ste maksimalno korumpirani.Posjekoše cijelu šumu bez ikakvih dozvola i niko ne reaguje.Nema svrhe ni prijava pošto radite svi zajedno u talu.Treba vas kažnjavati pa da vidite kako biste onda radili.Kakvo crno povećanje plate ni ovo niste zaslužili.
  • Generic placeholder image
    LOPOVSKA POSLA 14.11.2021. 14:53
    Cijena rezena građe skočila 100%, dok cijena oblovine u Šumama nije poskupila. Znači da drvoprerađivači ostvaruju dodatnu zaradu po kubnom metru od cca 200 KM. (do sada su zarađivali 20-50 KM, sada + 200).
    Pitanje (logično) : Zašto nije porasla cijena oblovine?
    Odgovor (logičan) : Zato što su oni koji odlučuju o cijeni oblovine korumpirani (podmićeni) od strane drvoprerađivača (tačnije lopovska posla)
  • Generic placeholder image
    НЕКАРАКТЕРИ 14.11.2021. 14:43
    Što štrajkujete? Dovoljno je da glasate za SNSD i bićete srećni.
Повезане вијести
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хигијене Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хи...
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 27m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    15h 0m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    14h 41m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    23h 23m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    19h 52m
    0