Stranci moraju imati 150 maraka po danu boravka u BiH

24.01.2020. 09:46
0
IZVOR: Agencije

Savjet ministara BiH donio je odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranca za vrijeme boravka u zemlji, prema kojoj strani državljani moraju imati 150 maraka po danu.

Prema odluci Savjeta ministara donesenoj na jučerašnjoj sjednici, stranci navedeni iznos mogu imati i u stranoj valuti u odgovarajućoj protivrijednosti.

Osim toga, ministri su usvojili i strategiju suprotstavljanja trgovini ljudima u BiH za period 2020-2023. godine, koja je usvojena na prijedlog Ministarstva bezbjednosti BiH, čime vlasti u zemlji definišu svoje politike suprotstavljanja trgovini ljudima u naredne četiri godine, usklađene s preporukama Evropske komisije.

Savjet ministara BiH je, između ostalog, usvojio i inicijativu Ministarstva finansija i trezora i imenovao delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu osam miliona evra za projekat energetske efikasnosti u javnim objektima u Kantonu Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice
Pred ministrima važan dokument: Posljednja šansa za Izborni zakon BiH Pred ministrima važan dokument: Posljednja šansa za Izborni zakon BiH
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    4h 38m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    7h 24m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    6h 57m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    10h 4m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    21h 53m
    0