Sud BiH ukinuo zabranu: General Savčić ostaje na čelu BORS-a

13.02.2020. 11:02
0
IZVOR: Glas Srpske

Sud BiH uvažio je žalbu predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske generala Milomira Savčića i preinačio rješenje od 29. januara kojim je Savčiću nakon potvrđivanja optužnice za ratne zločine bilo zabranjeno obavljanje funkcije predsjednika BORS-a.

- Djelimično se uvažava žalba advokata Miodraga Stojanovića, te se Rješenje suda preinačava i prema optuženom ukida mjera zabrane obavljanja funkcije predsjednika Boračke organizacije RS. U preostalom dijelu, žalba branioca odbija se kao neosnovana - navodi se u rješenjeu Suda BiH.

Advokat Miodrag Stojanović žalio se i na mjeru zabrane kojom se generalu Milomiru Savčiću ograničavaju nastupi u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja, ali sud je u tom dijelu odbio žalbu i ta mjera ostaje na snazi, kao i mjera zabrane napuštanja BiH i oduzimanja putnih isprava.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH podiglo je 31. decembra prošle godine optužnicu protiv bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Milomira Savčića zbog, kako je navedeno, pomaganja u ratnom zločinu počinjenom 1995. godine u Srebrenici. Sud BiH je 13. januara potvrdio optužnicu, a general Savčić se 10. februara pred sudom izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice koja mu se stavlja na teret.

Komentari 0
Povezane vijesti
Glasni kada brane Dodika, nijemi na muke saboraca: BORS na meti žestokih kritika zbog dolaska njihovih čelnika pred Sud BiH Glasni kada brane Dodika, nijemi na muke saboraca: BORS na meti žestokih kritika zbog dola...
Ostojić još četiri godine na čelu Boračke organizacije Ostojić još četiri godine na čelu Boračke organizacije
Bećirevića proglasiti nepoželjnom osobom u Srpskoj Bećirevića proglasiti nepoželjnom osobom u Srpskoj
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 27m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 0m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 26m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 39m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 8m
    3