Sud u Sokocu zvanično odobrio rad novog rukovodstva Boračke organizacije Pale

18.11.2021. 15:31
1
IZVOR: Katera

Sudskim rješenjem Osnovnog suda u Sokocu zvanično je odobreno Boračkoj organizaciji opštine Pale upis u sudski registar novog lica ovlaštenog za zastupanje i predstavljanje ove organizacije, odnosno u ovom slučaju Petra Klisare, rečeno je na današnjoj konferenici za novinare BO Pale.

Ovim rješenjem su, kako se navodi, okončani vanredni izbori u BO Pale, koji su započeti 26. maja i trajali do 29. avgusta.

- Podsjećamo, borci i pripadnici brojnih kategorija u sedam od ukupno osam mjesnih organizacija proveli vanredne izbore, i izabrali nova rukovodstva. Ovo znači da legalno novoizaobrano rukovodstvo BO Pale nastavlja rad u punom kapacitetu - naveli su danas na konferenciji.

Kako navode, postoje problemi u radu Koordinacionog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije, a s njim su se suočili nakon povlačenja predsjednika BORS-a generala Milomira Savčića.

- Nakon povlačenja Savčića imali smo brojne pokušaje da upostavimo zvaničnu komunikaciju i saradnju sa rukovodstvom BORS-a, ali bezuspješno. Osnovano sumnjamo da predsjedavajući Koordinacionog odbora BO Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić vrši pritisak na nedavno izabranog predsjednika Predsjedništva BORS Aleksandra Savića - kaže predsjedavajuća Predsjedništva BO Pale Jasna Lazarević-Gavrilović.

Oni tvrde da je Lalić koristio teške riječi i 500 boraca i pripadnika boračkih kategorija svrstao kao "par budala", te dodaju da to dovoljno govori ko i na koji način predstavlja borce sa ove regije.

Dodaju da u zvaničnim dokumentima Boračke organizacije Republike Srpske ne postoji funkcija predsjednika Odbora, koju vrši Lalić.

Slika

Na današnjoj konferenciji za novinare, rukovodstvo BO Pale je govorilo i o planovi budućeg rada ove organizacije.

Naveli su da će BO Pale voditi računa o svim registrovanim borcima i članovima boračke populacije, koji imaju mjesto prebivališta na teritoriji opštine Pale, bez obzira jesu li ili nisu članovi BO Pale, te im pomagati u ostvarivanju njihovih, zakonom propisanih prava.

- U svom budućem radu, Boračka organizacija opštine Pale će nastojati da svaki borac i pripadnik boračkih kategorija bude evidentiran i praćen. Za ispunjenje ovog cilja nam trebaju mjesne boračke organizacije - rekla je Lazarević-Gavrilović.

Dodaje da imaju čvrstu namjeru da u saradnji sa svim institucijama učestvuju u obilježavanju svih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

- U tom smislu, već imamo saradnju sa Inicijativnim odborom iz Jelovaca za podizanje spomenika za oko 130 civila, koje su ustaše ubile u novembru 1943. godine - rekla je Lazarević-Gavrilović.

Takođe, cilj im je da naredne godine dostojanstveno obilježe 30 godina od početka Odbrambeno-otadžbinskog rata, da na Vidovdan te godine ponovo vide postrojene borce, kako bi se obilježio najvažniji dan u istoriji srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Ovim činom, kako kažu, žele pokazati ko su ljudi koji su, zajedno sa poginulim saborcima, stvorili Republiku Srpsku.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krle 19.11.2021. 14:27
    Sve transparentno i legalno, izbori za novo rukovodstvo legalno obavljeni pa tako nema niko koje dobronamjeran da prigovori. Ovi što su osporavali legalno izabrano rukovodstvo BO Pale mogu sada komotno samo da mašu ušima. Ničija nije do zore gorila, pa tako ni njihova vlast i rukovođenje.
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    15h 30m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    13h 32m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    12h 25m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    12h 30m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    11h 33m
    1