Суд у Сокоцу званично одобрио рад новог руководства Борачке организације Пале

18.11.2021. 15:31
1
ИЗВОР: Катера

Судским рјешењем Основног суда у Сокоцу званично је одобрено Борачкој организацији општине Пале упис у судски регистар новог лица овлаштеног за заступање и представљање ове организације, односно у овом случају Петра Клисаре, речено је на данашњој конференици за новинаре БО Пале.

Овим рјешењем су, како се наводи, окончани ванредни избори у БО Пале, који су започети 26. маја и трајали до 29. августа.

- Подсјећамо, борци и припадници бројних категорија у седам од укупно осам мјесних организација провели ванредне изборе, и изабрали нова руководства. Ово значи да легално новоизаобрано руководство БО Пале наставља рад у пуном капацитету - навели су данас на конференцији.

Како наводе, постоје проблеми у раду Координационог одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије, а с њим су се суочили након повлачења предсједника БОРС-а генерала Миломира Савчића.

- Након повлачења Савчића имали смо бројне покушаје да упоставимо званичну комуникацију и сарадњу са руководством БОРС-а, али безуспјешно. Основано сумњамо да предсједавајући Координационог одбора БО Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић врши притисак на недавно изабраног предсједника Предсједништва БОРС Александра Савића - каже предсједавајућа Предсједништва БО Пале Јасна Лазаревић-Гавриловић.

Они тврде да је Лалић користио тешке ријечи и 500 бораца и припадника борачких категорија сврстао као "пар будала", те додају да то довољно говори ко и на који начин представља борце са ове регије.

Додају да у званичним документима Борачке организације Републике Српске не постоји функција предсједника Одбора, коју врши Лалић.

Слика

На данашњој конференцији за новинаре, руководство БО Пале је говорило и о планови будућег рада ове организације.

Навели су да ће БО Пале водити рачуна о свим регистрованим борцима и члановима борачке популације, који имају мјесто пребивалишта на територији општине Пале, без обзира јесу ли или нису чланови БО Пале, те им помагати у остваривању њихових, законом прописаних права.

- У свом будућем раду, Борачка организација општине Пале ће настојати да сваки борац и припадник борачких категорија буде евидентиран и праћен. За испуњење овог циља нам требају мјесне борачке организације - рекла је Лазаревић-Гавриловић.

Додаје да имају чврсту намјеру да у сарадњи са свим институцијама учествују у обиљежавању свих стратишта српског народа у Другом свјетском рату.

- У том смислу, већ имамо сарадњу са Иницијативним одбором из Јеловаца за подизање споменика за око 130 цивила, које су усташе убиле у новембру 1943. године - рекла је Лазаревић-Гавриловић.

Такође, циљ им је да наредне године достојанствено обиљеже 30 година од почетка Одбрамбено-отаџбинског рата, да на Видовдан те године поново виде постројене борце, како би се обиљежио најважнији дан у историји српског народа у Републици Српској.

Овим чином, како кажу, желе показати ко су људи који су, заједно са погинулим саборцима, створили Републику Српску.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krle 19.11.2021. 14:27
    Sve transparentno i legalno, izbori za novo rukovodstvo legalno obavljeni pa tako nema niko koje dobronamjeran da prigovori. Ovi što su osporavali legalno izabrano rukovodstvo BO Pale mogu sada komotno samo da mašu ušima. Ničija nije do zore gorila, pa tako ni njihova vlast i rukovođenje.
Повезане вијести
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    21h 28m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    3h 39m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    4h 23m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    8h 28m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    8h 32m
    2