Sunčano i toplo

16.10.2019. 09:22
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu tokom protekla 24 časa nije bilo rođenih beba. Ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo je u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je ovoga jutra uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionici regionalnog puta Istočno Sarajevo-Trebević-Pale u toku je rekonstrukcija puta i proširenje mosta, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone, a u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama postavljena je saobraćajna signalizacija koja preusmjerava tu kategoriju vozila na alternativne pravce.

Na dionici auto-puta A1 Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine u toku su radovi, pa se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije u tunelu "Vranduk dva" tokom dana se saobraća naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila formiraju se duže kolone u oba smjera.

Noću se saobraćaj obustavlja od trideset minuta poslije ponoći do 4.30 časova.

Zbog izgradnje male-hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. 

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ danas će biti sunčano i toplo vrijeme, a povećana oblačnost očekuje se jedino u Krajini, uz moguću po koje kapi kiše.

Jutro pretežno vedro, mjestimično oko rijeka i po pojedinim kotlima sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura od 20 do 27, na planinama oko 18 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    16h 19m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    14h 21m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    13h 14m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    13h 19m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    12h 22m
    1