Supruga ranjenog Delevića: Situacija je strašna, zabrinuta sam za život muža, ali i za sina

23.01.2023. 19:13
0
IZVOR: nezavisne.com

Ana Delević, supruga Miljana Delevića koga su pripadnici ROSU danas upucali na Bistričkom mostu u Leposaviću, rekla je da je veoma zabrinuta za zdravstveno stanje svog supruga, jer mu je oštećeno plućno krilo, kao i da će on sutra biti prebačen iz bolnice u Kraljevu dalje na liječenje u Kragujevac ili Beograd.

Ona je za „Kosovo onlajn“ rekla da je zabrinuta i za svog sina koji je na televiziji vidio da mu je otac ranjen, iako je ona pokušala da zaštiti dijete i ne kaže mu šta se dogodilo.

- Ja svoje dete ne mogu da smirim. On neprestano plače i doziva oca - rekla je Delević.

Dodaje da se nije čula sa svojim suprugom i da će sa djeverom krenuti u Kraljevo i da se nada da joj kosovska policija neće praviti problem i pustiti je da prođe kada na prelazu bude videla njeno prezime.

Dodala je da je policija danas probala da zaustavi auto u kojem je bio njen suprug kako bi ga maltretirala, i da je sasvim opravdano što on nije stao.

- Ali postoje i drugi načini da se to reši. Auto je načisto izrešetan. Mogli su da jave drugoj patroli da ih zaustavi - istakla je Delević.

Delević naglašava da iako njen suprug nije vitalno ugrožen, ali da ima tešku povredu pluća, tako da strahuje da se situacija ne zakomplikuje i dodaje da će sutra biti prebačen iz Kraljeva u Kragujevac ili Beograd.

- Situacija je strašna! Zašto se ovo dešava? Šta ja da radim ako se mom suprugu nešto desi? Da li treba da izađem na ulicu i pucam u Albance i njihove automobile - upitala je Delević.

Delević je poručila da nadležni moraju da reaguju na ovu situaciju, ali da ona u ovom trenutku samo želi da njen suprug bude dobro i da nekako umiri svoje dijete koje se potreslo.

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je ranije da su pripadnici specijalnih jedinica ROSU Kosovske policije pucali danas oko 11.30 na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, i da je tada ranjen Miljan Delević, a njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Incident se, kako je rekao, dogodio kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Delević je pogođen u predjelu lijevog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu, naveo je Petković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
"Te noći gorelo je Kosovo polje, gorela sam ja, gorela je moja duša" "Te noći gorelo je Kosovo polje, gorela sam ja, gorela je moja duša"
Živimo za dan kada će se srpska trobojka vijoriti na KiM: Zašto govor direktora VOA postaje viralan Živimo za dan kada će se srpska trobojka vijoriti na KiM: Zašto govor direktora VOA postaj...
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  1h 41m
  0
 • Majka izbola kćerku kad su došli socijalni radnici
  21h 43m
  0
 • Na Nišićima obilježeno 150 godina postojanja hrama Svetih apostola Petra i Pavla (FOTO)
  15h 58m
  4
 • Obilježene 82 godine od stradanja više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije
  21h 13m
  4
 • Dječak (10) pogođen iz vazdušne puške u parku
  14h 55m
  0