Sutra hladnije uz kišu, u subotu moguć snijeg na planinama

09.11.2023. 15:45
0
IZVOR: srna.rs

U Republici Srpskoj i FBiH sutra će biti oblačno i hladnije vrijeme uz kišu, a ponegdje će biti i jačih pljuskova sa grmljavinom.

Prije podne će kiša padati na sjeveru, zapadu i jugu, a zatim će tokom popodneva početi da se premješta od zapada ka istoku i zahvatiće sve krajeve, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Veća količina padavina se očekuje na jugu.

Duvaće slab do umjeren vjetar, južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno su mogući jaki udari juga, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od četiri do 10, u višim predjelima dva, a dnevna od devet do 15, u višim predjelima šest stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica jedan, Han Pijesak sedam, Čemerno osam, Sokolac devet, Srebrenica 10, Kalinovik i Sarajevo 11, Gacko, Kneževo i Mrakovica 12, Višegrad, Drinić, Prijedor i Rudo 13, Mrkonjić Grad i Foča 14, Doboj, Novi Grad, Ribnik i Srbac 15, Bijeljina, Bileća, Zvornik i Neum 16, Mostar 17, Trebinje 18 i Banjaluka 19 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj za vikend će biti hladnije vrijeme uz maksimalnu temperaturu vazduha do 14 stepeni Celzijusovih, a na planinama je moguć snijeg.

U subotu, 11. novembra, biće oblačno i hladnije vrijeme uz kišu koja će se tokom noći i ujutru premještati od zapada ka istoku, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Usljed pada temperature na planinama u centralnim i istočnim predjelima kiša će nakratko preći u susnježicu i snijeg.

Tokom popodneva padavine će prestati i doći će do razvedravanja u većini predjela.

Minimalna temperatura vazduha od dva na zapadu do osam na jugu, u višim predjelima minus dva, a maksimalna temperatura od sedam do 12, u višim predjelima pet stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 12. novembra ujutru će u većini predjela biti pretežno vedro i hladno vrijeme, uz mraz u višim predjelima i samo ponegdje u nižim predjelima. U dolinama rijeka i po kotlinama biće magle.

Tokom dana će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane intervale, a ponegdje na jugu moguća je prolazna kiša.

Minimalna temperatura vazduha biće od nule na zapadu do sedam na jugu, u višim predjelima od minus tri, a maksimalna temperatura osam stepeni na zapadu do 14 na jugu, te u višim predjelima pet stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra promjenljivo, tokom noći kiša Sutra promjenljivo, tokom noći kiša
Kolovozi mjestimično vlažni Kolovozi mjestimično vlažni
Danas sunčano uz umjerenu oblačnost Danas sunčano uz umjerenu oblačnost
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 2m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 25m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    9h 58m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 55m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 46m
    0