Сутра хладније уз кишу, у суботу могућ снијег на планинама

09.11.2023. 15:45
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској и ФБиХ сутра ће бити облачно и хладније вријеме уз кишу, а понегдје ће бити и јачих пљускова са грмљавином.

Прије подне ће киша падати на сјеверу, западу и југу, а затим ће током поподнева почети да се премјешта од запада ка истоку и захватиће све крајеве, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Већа количина падавина се очекује на југу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужног и југоисточног смјера. Повремено су могући јаки удари југа, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од четири до 10, у вишим предјелима два, а дневна од девет до 15, у вишим предјелима шест степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница један, Хан Пијесак седам, Чемерно осам, Соколац девет, Сребреница 10, Калиновик и Сарајево 11, Гацко, Кнежево и Мраковица 12, Вишеград, Дринић, Приједор и Рудо 13, Мркоњић Град и Фоча 14, Добој, Нови Град, Рибник и Србац 15, Бијељина, Билећа, Зворник и Неум 16, Мостар 17, Требиње 18 и Бањалука 19 степени Целзијусових.

У Републици Српској за викенд ће бити хладније вријеме уз максималну температуру ваздуха до 14 степени Целзијусових, а на планинама је могућ снијег.

У суботу, 11. новембра, биће облачно и хладније вријеме уз кишу која ће се током ноћи и ујутру премјештати од запада ка истоку, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Усљед пада температуре на планинама у централним и источним предјелима киша ће накратко прећи у сусњежицу и снијег.

Током поподнева падавине ће престати и доћи ће до разведравања у већини предјела.

Минимална температура ваздуха од два на западу до осам на југу, у вишим предјелима минус два, а максимална температура од седам до 12, у вишим предјелима пет степени Целзијусових.

У недјељу, 12. новембра ујутру ће у већини предјела бити претежно ведро и хладно вријеме, уз мраз у вишим предјелима и само понегдје у нижим предјелима. У долинама ријека и по котлинама биће магле.

Током дана ће бити промјенљиво облачно вријеме уз сунчане интервале, а понегдје на југу могућа је пролазна киша.

Минимална температура ваздуха биће од нуле на западу до седам на југу, у вишим предјелима од минус три, а максимална температура осам степени на западу до 14 на југу, те у вишим предјелима пет степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Сунчано и топло Сунчано и топло
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 31m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 30m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 6m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 27m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 10m
    9