Sutra književni susret i predavanja Kecmanovića i Stojiljkovića

06.04.2022. 21:55
0
IZVOR: katera.news

Akademija lijepih riječi – predavanja Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića biće upriličena sutra u 15.00 časova u amfiteatru Filozofskog fakulteta na Palama.

Istog dana će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti upriličen književni susret sa ovim piscima.

Književni susret je zakazan u 19.00 časova, a organizator je Matična biblioteka Istočno Sarajevo.

Kecmanović i Stojiljković zajedno su napisali triloguju "Nemanjići i Kainov ožiljak" i autori su brojnih scenarija za televizijske serije koje su snimljene proteklih godina.

Slika

Dejan Stojiljković, prozni i dramski pisac, filmski i strip-scenarista jedan je od najčitanijih savremenih srpskih pisaca. Za svoj prozni rad dobio je Andrićevu nagradu i Nagradu Miloš Crnjanski. Roman „Konstantinovo raskršće“ bio je najčitanija knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji u 2010. godini. Proza mu je prevođena na ruski, engleski, grčki, slovački, makedonski, slovenački, italijanski, kineski i francuski jezik.

Vladimir Kecmanović, pisac, kolumnista, scenarista i glavni i odgovorni urednik Kulturno-umjetničkog programa  RTS-a, dobitnik je stipendije Fondacije „Borislav Pekić“ i nagrada „Branko Ćopić“, „Meša Selimović“, „Hit libris“, „Vitez srpske književnosti“, „Pečat vremena“, „Pero Despota Stefana“, kao i Andrićeve nagrade za priču „Ratne igre“ iz zbirke „Kao u sobi sa ogledalima“. Knjige Vladimira Kecmanovića prevedene su na engleski, francuski, nemački, ukrajinski, mađarski i rumunski jezik. Neka od proznih ostvarenja doživjela su više filmskih, pozorišnih i dramskih adaptacija.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 0m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    7h 58m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    16h 24m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    14h 39m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    16h 18m
    0