Sutra kreće isplata penzija u Srpskoj, mogućnost podizanja uz punomoć

08.04.2020. 10:26
0
IZVOR: srpskainfo

Komercijalne banke u Republici Srpskoj i JP „Pošte Srpske“ će sutra, 9. aprila, doznačiti 95 miliona KM neophodnih za isplatu martovskih penzija u Republici Srpskoj, kao i za korisnike penzija van Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

– S ciljem olakšavanja isplate penzija i drugih primanja za vrijeme trajanja vanrednog stanja uzrokovanog aktuelnom pandemijom korona virusa, korisnicima prava je omogućeno da se podizanje novčanih sredstava sa bankovnog računa obave uz jednokratnu punomoć osoba od povjerenja ili ličnim odlaskom u banku koja je dužna organizovati radno vrijeme kada je licima starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija Republike Srpske na svojoj internet stranici objavilo je instrukciju o načinu privremene isplate penzija, invalidnina, socijalnih davanja i sličnih primanja sa bankovnih računa za lica sa navršenih 65 i više godina života koja su pod trenutnom zabranom i/ili ograničenjem kretanja na teritoriji Republike Srpske, zbog sprečavanja širenja virusa korona, kao i obrazac punomoći.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    3h 51m
    0
  • Slani mafini
    13h 12m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 7m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 1m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 30m
    0