Сутра креће исплата пензија у Српској, могућност подизања уз пуномоћ

08.04.2020. 10:26
0
ИЗВОР: srpskainfo

Комерцијалне банке у Републици Српској и ЈП „Поште Српске“ ће сутра, 9. априла, дозначити 95 милиона КМ неопходних за исплату мартовских пензија у Републици Српској, као и за кориснике пензија ван Републике Српске, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

– С циљем олакшавања исплате пензија и других примања за вријеме трајања ванредног стања узрокованог актуелном пандемијом корона вируса, корисницима права је омогућено да се подизање новчаних средстава са банковног рачуна обаве уз једнократну пуномоћ особа од повјерења или личним одласком у банку која је дужна организовати радно вријеме када је лицима старијим од 65 година дозвољено кретање – наводи се у саопштењу.

Министарство финансија Републике Српске на својој интернет страници објавило је инструкцију о начину привремене исплате пензија, инвалиднина, социјалних давања и сличних примања са банковних рачуна за лица са навршених 65 и више година живота која су под тренутном забраном и/или ограничењем кретања на територији Републике Српске, због спречавања ширења вируса корона, као и образац пуномоћи.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    2h 38m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 10m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 48m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 20m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    21h 53m
    0