Sutra Međunarodni „Istočno Sarajevo folk-fest 2024“ u Istočnoj Ilidži

05.04.2024. 10:42
0
IZVOR: katera.news

Treći Međunarodni „Istočno Sarajevo folk-fest 2024“ održaće se sutra u sali Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima. Početak festivala zakazan je za 19.00 časova.

Kako je ranije najavio direktor Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković, ovogodišnji festival će biti humanitarnog karaktera.

- Ulaz će biti besplatan, a sav prikupljeni novac u humanitarnoj kutiji biće usmjeren za liječenje sugrađana Miloša Božovića, Magdalene Vlaški i Vere Grgić – rekao je Novaković na konferenciji za novinare povodom festivala.

On je naveo da će festival okupiti kulturno-umjetničkih društva iz Istočnog Sarajeva, Srbije i Sjeverne Makedonije.

- Pored kulturno-umjetničkih društava „Bratstvo“ iz Vojkovića, „Slavije“ iz Istočnog Novog Sarajeva i „Boško Vujadin“ iz Kasindola, nastupiće i AKUD „Prota Svetozar Vlakšalić“ iz Mošorina, DONKT „Rogalj“ Žabalj, FD „Ja volim folklor“ Niška Banja, KUD „Branko Radičević“ Sirig, KUD „Bratstvo“ Subotica, ZG „Raspeani radovisani“ iz Stipa iz Sjeverne Makedonije – rekao je Novaković.

Međunarodni folklorni festival, čiji je osnivač Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, održava od 2022. godine u ovoj lokalnoj zajednici, a ima ciklični karakter i održava se dva puta godišnje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    12h 57m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    11h 52m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    6h 40m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    7h 46m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    16h 14m
    0