Sutra otvaranje mini-solarnih elektrana na zgradama srednjih škola

03.11.2021. 19:32
1
IZVOR: SRNA

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo organizuje sutra svečano otvaranje mini-solarnih elektrana postavljenih na tri zgrade srednjih škola u Istočnom Sarajevu, u okviru projekta "Sačuvajmo energiju zajedno", koji je finansiran Programom razvojne saradnje Češke.

Osim analize energetske efikasnosti u osnovnim i srednjim školama na području Istočnog Sarajeva, čiji je rezultat bilo mapiranje potencijalnih rješenja u oblasti energetske efikasnosti na zgradama, projektom je realizovana i nabavka i postavljanje tri mini-solarna postrojenja na krovne konstrukcije srednjoškolskih centara "Istočna Ilidža" i "Pale", te sokolačkog Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški", kao i Srednje škole "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu, saopšteno je iz Gradske razvojne agencije.

U saopštenju se navodi da su realizovane i edukativno-promotivne kampanje čiji je fokus bio podizanje nivoa znanja i svijesti donosilaca odluka, menadžmenta škola i učenika o značaju uštede i upotrebe alternativnih izvora energije.

Početak događaja je u 10.30 časova u prostorijama zajedničkog objekta Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" i Srednje škole "28. juni", kojem će, osim direktora srednjih škola, prisustvovati gradonačelnik Istočnog Sarajeva, načelnici ili predstavnici opština, te ambasador Češke u BiH Ivana Hlavsova.

Obraćanje medijima predviđeno je za 10.45 časova, navedeno je u saopštenju.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Idiot 03.11.2021. 22:57
    A gdje su gospoda policajci da ovom nepropisno parkiranom prigradskom jadi pisu kaznu za parkiranje....svaki dan je na platou, policija nista...sta je pajdo vam isprinta koji list i ne pise se kazna.....dno dna
Povezane vijesti
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 54m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    4h 52m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 18m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    11h 33m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 12m
    0