Sutra parastos za 45 poginulih srpskih boraca u Žepi

03.06.2020. 13:54
0
IZVOR: SRNA

Dvadeset osam godina od stradanja 45 boraca Vojske Republike Srpske u Žepi biće obilježeno sutra, bez organizovanog okupljanja zbog epidemiološle situacije, rekao je predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina.

- Stradanje srpskih boraca u Žepi najtragičniji je događaj i jedan od najtužnijih datuma u novijoj istoriji Pala - istakao je Parađina.

Parađina je pojasnio da tog dana neće biti organizovanog okupljanja i prevoza za porodice poginulih boraca, saborce i učesnike ovog događaja, već će ovogodišnje obilježavanje biti održano u skladu sa Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani okupljanja više od 50 lica.

Prema njegovim riječima, obilježavanje će biti upriličeno odlaskom delegacija boračkih organizacija Pala i Istočnog Starog Grada, sveštenika i predstavnika vlasti ovih lokalnih zajednica, a nakon parastosa delegacije će položiti vijence na Spomen-obilježje.

On je podsjetio da je kobnog 4. juna 1992. godine, i pored određenih dogovora bivše JNA sa muslimanskim oružanim snagama, na zadatku dostavljanja pomoći, hrane, vode i opreme pripadnicima JNA koji su opsluživali tv-repetitor Zlovrh, poginulo 45 pripadnika VRS, uglavnom sa Pala.

Parađina je naglasio da se i na tom tužnom primjeru pokazalo sve licemjerje neprijateljske muslimanske strane koja je izigrala dogovor sa JNA.

- Taj događaj je tragičan za Pale i za legendarnu Romaniju - rekao je Parađina.

Taj datum, naglasio je on, mora biti ucrtan u kalendar značajnih događaja u opštini Pale, prema kojem svi treba da se odnose sa dužnom pažnjom i pijetetom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Hrvatski izum – Kazani za pravljenje sapuna od srpskog mesa Hrvatski izum – Kazani za pravljenje sapuna od srpskog mesa
Služen pomen žrtvama NATO bombardovanja tornja Kraljica Služen pomen žrtvama NATO bombardovanja tornja Kraljica
Raduška Pavlović trideset godina traži posmrtne ostatke sina Raduška Pavlović trideset godina traži posmrtne ostatke sina
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 25m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 20m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 14m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 23m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 33m
    0