Sutra počinje „Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu“

02.08.2024. 15:55
0
IZVOR: katera.news

Manifestacija "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu" počinje sutra "FeŠtivalom piva" i traje do 31. avgusta, a posjetioce očekuje zanimljiv muzički, kulturno-zabavni i sportski program, najavljeno je iz Opštinske uprave.

Ovogodišnji "FeŠtival piva" biće održan na sportskim terenima kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Novom Sarajevu sa početkom u 19.00 časova, a izjave za novinare su predviđene za 19.50 časova.

Nastupiće rok bend "Negativ" i domaći bendovi "Atentat" i "Bitanga i prinčevi".

U utorak, 6. avgusta, na Trgu Republike Srbije biće održan "Dječiji dan zabave", a za najmlađe je pripremljen zanimljiv sadržaj sa animatorima, maskotama, "foto-kutijom", te mnogo iznenađenja i kreativnih aktivnosti.

U četvrtak, 8. avgusta, predviđen je Porodični dan, a 9. avgusta "Dan ritma i plesa" na Trgu Republike Srbije.

U subotu, 10. avgusta, biće održan četvrti maraton i Biciklijada MTF Foris.

U periodu od 12. do 15. avgusta u okviru manifestacije "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu" biće održan Sajam knjiga na kojem će izlagači biti izdavači i knjižari iz Republike Srpske i biblioteke koje se bave izdavačkom djelatnošću.

Sajam knjiga biće svečano otvoren 12. avgusta u 19.00 časova na Trgu Republike Srbije.

Opština Istočno Novo Sarajevo u saradnji sa Klasterom “Srp“ organizuje tradicionalni, treći Sajam zdrave hrane, domaćih i unikatnih proizvoda i rukotvorina, koji će biti održan 16. i 17. avgusta na Trgu Republike Srbije.

U subotu, 17. avgusta od 19.00 časova na Trgu Republike Srbije najavljen je “Dan tradicije“ kada su predviđeni nastupi kulturno-umjetničkih i pjevačkih društava.

Od 19. do 21. avgusta u novoj sportskoj dvorani održaće se “Majdov akademija“, a koncert Saše Matića je najavljen za 19. avgust na Trgu Republike Srbije s početkom u 21.00 čas.

U četvrtak, 22. avgusta na Trgu Republike Srbije održaće se muzičko-poetsko veče od 20.00 časova.

U petak će biti organizovan Dječiji maksenbal kod vještačkog jezera u Istočnom Novom Sarajevu, a na istoj lokaciji i za 24. i 26. avgust najavljen je muzički i kulturno-zabavni program.

"Tango magija" na otvorenom najavljena je za utorak, 27. avgusta, od 19.30 časova kod jezera, a dva dana kasnije, u četvrtak, u okviru manifestacije "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu" najavljen je koncert Borisa Režaka sa bendom, a specijalni gost biće pjesnik Marko Milošević.

Koncert će biti održan sa početkom u 20.00 časova kod jezera u Istočnom Novom Sarajevu.

Posljednji vikend u avgustu rezervisan je za "Birka festival", koji će se održati od 30. avgusta do 1. septembra u SRC „Čiča“.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Koncert Borisa Režaka u Istočnom Novom Sarajevu Koncert Borisa Režaka u Istočnom Novom Sarajevu
U subotu predstava za djecu „Nešto Zeleno“ U subotu predstava za djecu „Nešto Zeleno“
Otvoren sajam zdrave hrane, domaćih i unikatnih proizvoda i rukotvorina u Istočnom Novom Sarajevu Otvoren sajam zdrave hrane, domaćih i unikatnih proizvoda i rukotvorina u Istočnom Novom S...
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    15h 10m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    20h 25m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    9h 53m
    3
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    11h 53m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    18h 11m
    0