Сутра почиње „Љето у Источном Новом Сарајеву“

02.08.2024. 15:55
0
ИЗВОР: katera.news

Манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву" почиње сутра "ФеШтивалом пива" и траје до 31. августа, а посјетиоце очекује занимљив музички, културно-забавни и спортски програм, најављено је из Општинске управе.

Овогодишњи "ФеШтивал пива" биће одржан на спортским теренима код Електротехничког факултета у Источном Новом Сарајеву са почетком у 19.00 часова, а изјаве за новинаре су предвиђене за 19.50 часова.

Наступиће рок бенд "Негатив" и домаћи бендови "Атентат" и "Битанга и принчеви".

У уторак, 6. августа, на Тргу Републике Србије биће одржан "Дјечији дан забаве", а за најмлађе је припремљен занимљив садржај са аниматорима, маскотама, "фото-кутијом", те много изненађења и креативних активности.

У четвртак, 8. августа, предвиђен је Породични дан, а 9. августа "Дан ритма и плеса" на Тргу Републике Србије.

У суботу, 10. августа, биће одржан четврти маратон и Бициклијада МТФ Форис.

У периоду од 12. до 15. августа у оквиру манифестације "Љето у Источном Новом Сарајеву" биће одржан Сајам књига на којем ће излагачи бити издавачи и књижари из Републике Српске и библиотеке које се баве издавачком дјелатношћу.

Сајам књига биће свечано отворен 12. августа у 19.00 часова на Тргу Републике Србије.

Општина Источно Ново Сарајево у сарадњи са Кластером “Срп“ организује традиционални, трећи Сајам здраве хране, домаћих и уникатних производа и рукотворина, који ће бити одржан 16. и 17. августа на Тргу Републике Србије.

У суботу, 17. августа од 19.00 часова на Тргу Републике Србије најављен је “Дан традиције“ када су предвиђени наступи културно-умјетничких и пјевачких друштава.

Од 19. до 21. августа у новој спортској дворани одржаће се “Мајдов академија“, а концерт Саше Матића је најављен за 19. август на Тргу Републике Србије с почетком у 21.00 час.

У четвртак, 22. августа на Тргу Републике Србије одржаће се музичко-поетско вече од 20.00 часова.

У петак ће бити организован Дјечији максенбал код вјештачког језера у Источном Новом Сарајеву, а на истој локацији и за 24. и 26. август најављен је музички и културно-забавни програм.

"Танго магија" на отвореном најављена је за уторак, 27. августа, од 19.30 часова код језера, а два дана касније, у четвртак, у оквиру манифестације "Љето у Источном Новом Сарајеву" најављен је концерт Бориса Режака са бендом, а специјални гост биће пјесник Марко Милошевић.

Концерт ће бити одржан са почетком у 20.00 часова код језера у Источном Новом Сарајеву.

Посљедњи викенд у августу резервисан је за "Бирка фестивал", који ће се одржати од 30. августа до 1. септембра у СРЦ „Чича“.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Концерт Бориса Режака у Источном Новом Сарајеву Концерт Бориса Режака у Источном Новом Сарајеву
У суботу представа за дјецу „Нешто Зелено“ У суботу представа за дјецу „Нешто Зелено“
Отворен сајам здраве хране, домаћих и уникатних производа и рукотворина у Источном Новом Сарајеву Отворен сајам здраве хране, домаћих и уникатних производа и рукотворина у Источном Новом С...
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    12h 4m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    17h 19m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    6h 47m
    1
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    8h 47m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    15h 5m
    0