Sutra promocija knjige „Sokakom do uspomena“ Koviljke Gavrilović

23.02.2022. 19:28
0
IZVOR: Katera

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje promociju knjige „Sokakom do uspomena“ Koviljke Gavrilović.

Promocija će se održatu u internet čitaonici Matične biblioteke 24. februara u 18.00 časova.

Knjiga “Sokakom do uspomena” pripovijeda o životu i smrti, ljubavi i mržnji, povjerenju i nepovjerenju, a u mreži tih “velikih” tema utkani su indikatori malih, ljudskih priča i reperkusija koja društvo ostavlja na pojedincima čija tamna, ali neminovna strana ponekad iznenadi i izbezumi i njih same. Onako kako to samo život umije da režira, saopšteno je iz Matične biblioteke.

Junaci priča ,,Sokakom do uspomena’’ su ljudi koji imaju svoje svijetle i svoje tamne strane, koje izlaze na vidjelo u sasvim običnim, ali i u neobičnim i kriznim situacijama. Sve je uobičajeno i svakodnevno, a samo trenutak kasnije neobično i čudno, bez objašnjavanja, vaganja, opravdavanja.

Povodom proslave 50 godina postojanja i rada Izdavačke kuće „Književna omladina Srbije“, 9. decembra u Ruskom Domu u Beogradu, dodjeljena je nagrada Koviljki Gavrilović u kategoriji kratkih priča za knjigu “Sokakom do uspomena”.  

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Večeras promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu Večeras promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    14h 46m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    4h 42m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    16h 33m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    12h 13m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    15h 33m
    0