Sve spremno za sutrašnji doček srpskog patrijarha Porfirija

26.08.2022. 17:20
0
IZVOR: srna.rs

Herceg Novi je spreman za svečani doček Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija koji će biti upriličen sutra u manastiru Savina, povodom 640 godina od osnivanja grada i manastirske slave - Velike Gospojine, saopštila je danas Informativna služba ove opštine.

Tokom trodnevne posjete patrijarha Porfirija biće upriličen sastanak sa predsjednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem, kao i zajednički obilazak grada.

Srpski patrijarh će u nedjelju, 28. avgusta, na Veliku Gospojinu koja je slava manastira Savina, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju od 9.00 časova.

Od 18.00 časova biće održana večernja litija, a od 20.30 časova predstavljanje izabranih dijela blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Svečana akademija u čast 640 godina od osnivanja Herceg Novog biće održana u ponedjeljak, 29. avgusta, od 19.30 časova na Kanli kuli, nakon čega će uslijediti program "Đedov sabor - Od Dunava do mora sinjega", posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija, a koji će otvoriti patrijarh Porfirije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život
Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek
Patrijarh Porfirije: Čuvajmo i živimo predanje Hristovo Patrijarh Porfirije: Čuvajmo i živimo predanje Hristovo
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 31m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 29m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 55m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    12h 10m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 49m
    0