Tajni kupci provjeravaju radnike „Nestro petrola“

08.04.2021. 19:30
6
IZVOR: capital.ba

Kompanija „Nestro petrol“ kreće u provjeru zaposlenih i analizu rada benzinskih stanica. Angažovaće se tajni kupci koji će pomno pratiti kako funkcionišu ovi maloprodajni objekti, a fokus će biti na ponašanju radnika, kvalitetu usluge i čistoći, saznaje portal Kapital.  

Plan je da se obavi skoro 1.000 posjeta u preko 80 stanica širom Republike Srpske.

Tajni kupci će pojavljivati u bilo koje doba dana ili noći s tim da će svaka peta kontrola biti u periodu od 22:00 do šest časova ujutro.

U svom izvještaju oni će bilježiti da li je radnik na točilici prišao odmah i pozdravio kupca, da li je bio prijatan, te da li je možda naplatio točenje mimo pulta. Pod prismotrom će biti i trgovac u stanici kojem će se takođe ocjenjivati ljubaznost i kontrolisati da li je uredno izdao fiskalni račun.

Posebna pažnja biće posvećena i higijeni, gdje će se gledati na čistoću toaleta te da li u njemu postoji ubrus, sapun i druge sanitarije za održavanje higijene.

Kontrolisaće se i da li je stanica dovoljno osvijetljena, ima li na policama robe, da li je aparat za duvanje guma u funkciji i slično.

Kupcu će biti na raspolaganju budžet od 30 maraka, a nakon što završi posjetu biće dužan da popuni formular.

- Izvršilac je dužan da dostavi analitički izvještaj izvršenih provjera sa preporukama za mjere unapređenja usluga i rješavanje identifikovanih nepravilnosti - stoji u pozivu za prikupljanje ponuda koji je otvoren još nekoliko dana.

Kako se vidi iz dokumentacije tender sprovodi „Optima grupa“, u sklopu koje posluje „Nestro petrol“ i za ove usluge je spremna da plati nešto preko 50.000 KM.

Korist za vlasnike, umjesto za potrošače

Inače, tajni kupci su osobe angažovane da promatraju i ocjenjuju različite elemente prodaje. Ponašaju se uglavnom kao i svi ostali kupci sa ciljem da se ispita kvalitet usluge s tim da obraćaju pažnju i na najsitnije detalje.

Riječ je o efikasnom tržišnom alatu preko kojeg uprava prikuplja informacije za unapređenje poslovanja.

U udruženju potrošača „Don“ iz Prijedora kažu kako je riječ o relativno jeftinom mehanizmu preko kojeg bi se mogle da se prikupe kvalitetne informacije, ali da se on u BiH ne koristi na pravilan način.

Izvršni direktor udruženja Murisa Marić kaže kako potrošači generalno nemaju velike koristi od posjeta tajnih kupaca jer se oni često angažuju iz želje da se uveća dobit, a ne da se popravi usluga prema potrošaču.

- Svaka firma ima svoje tajne kupce, ali pravog efekta gotovo i da nema. To bi trebalo da funkcioniše na jedan totalno drugačiji način. Da tajni kupci dobro rade svoj posao mi ne bi imali ovoliko obmana prilikom kupovine koje se dešavaju svakog dana - kazala je Marić.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 10.04.2021. 22:55
    Čudo bi bilo da su najavili da će im povećati plate,a za ove gluposti ima novca i postaju na žalost svakodnevnica.Prije su im naredili da zasiju dzepove,samo jos da im stočnu hranu ubace da prodaju.
  • Generic placeholder image
    Vozač 09.04.2021. 11:33
    Najskuplje gorivo,A kvalitet isti ko kod druvih trgovaca
  • Generic placeholder image
    Kaluđer 09.04.2021. 09:50
    Vrlo očajan potez jedne ozbiljne firme prema zaposlenima! Ima veoma kvalitetnih i ljubaznih radnika, a ima koji ne zasluzuju da rade taj posao. Oni ce da vrse teror prema njima o higijeni, a i sami znaju da javni toaleti nikada ne mogu da budu 100% cisti jer su musterije stoka. A da ne govorim o ocjeni radnika o usluzi jer na svakom cosku imaju kameru koja sve nadgleda. Ovo govorim iz iskustva kao jedan bivsi radnik istoimene firme, zbog njihove torture sam i napustio!
    Kada se cijene mijenjaju prvi su da podignu a zadnji da smanje cijenu..
  • Generic placeholder image
    Irena 09.04.2021. 07:14
    Zox - Svaka čast na komentaru.
  • Generic placeholder image
    Gogx 08.04.2021. 23:14
    Bolje da povedu racuna o kvaliteti goriva
  • Generic placeholder image
    zox 08.04.2021. 20:59
    Još i da jebete te radnike za platu od 600 km
Povezane vijesti
Tajni kupci provjerili kvalitet usluga u regionu, pozicija BiH iznenađujuća Tajni kupci provjerili kvalitet usluga u regionu, pozicija BiH iznenađujuća
Vlast Srpske uništila naftne terminale, pa sada papreno plaća gorivo Vlast Srpske uništila naftne terminale, pa sada papreno plaća gorivo
Rusi krše prava radnika u Rafineriji ulja Modriča i masovno ih otpuštaju Rusi krše prava radnika u Rafineriji ulja Modriča i masovno ih otpuštaju
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    23h 31m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    21h 33m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    20h 26m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    19h 34m
    1
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    14h 1m
    1