Тајни купци провјеравају раднике „Нестро петрола“

08.04.2021. 19:30
6
ИЗВОР: capital.ba

Компанија „Нестро петрол“ креће у провјеру запослених и анализу рада бензинских станица. Ангажоваће се тајни купци који ће помно пратити како функционишу ови малопродајни објекти, а фокус ће бити на понашању радника, квалитету услуге и чистоћи, сазнаје портал Kапитал.  

План је да се обави скоро 1.000 посјета у преко 80 станица широм Републике Српске.

Тајни купци ће појављивати у било које доба дана или ноћи с тим да ће свака пета контрола бити у периоду од 22:00 до шест часова ујутро.

У свом извјештају они ће биљежити да ли је радник на точилици пришао одмах и поздравио купца, да ли је био пријатан, те да ли је можда наплатио точење мимо пулта. Под присмотром ће бити и трговац у станици којем ће се такође оцјењивати љубазност и контролисати да ли је уредно издао фискални рачун.

Посебна пажња биће посвећена и хигијени, гдје ће се гледати на чистоћу тоалета те да ли у њему постоји убрус, сапун и друге санитарије за одржавање хигијене.

Контролисаће се и да ли је станица довољно освијетљена, има ли на полицама робе, да ли је апарат за дување гума у функцији и слично.

Купцу ће бити на располагању буџет од 30 марака, а након што заврши посјету биће дужан да попуни формулар.

- Извршилац је дужан да достави аналитички извјештај извршених провјера са препорукама за мјере унапређења услуга и рјешавање идентификованих неправилности - стоји у позиву за прикупљање понуда који је отворен још неколико дана.

Како се види из документације тендер спроводи „Оптима група“, у склопу које послује „Нестро петрол“ и за ове услуге је спремна да плати нешто преко 50.000 КМ.

Корист за власнике, умјесто за потрошаче

Иначе, тајни купци су особе ангажоване да проматрају и оцјењују различите елементе продаје. Понашају се углавном као и сви остали купци са циљем да се испита квалитет услуге с тим да обраћају пажњу и на најситније детаље.

Ријеч је о ефикасном тржишном алату преко којег управа прикупља информације за унапређење пословања.

У удружењу потрошача „Дон“ из Приједора кажу како је ријеч о релативно јефтином механизму преко којег би се могле да се прикупе квалитетне информације, али да се он у БиХ не користи на правилан начин.

Извршни директор удружења Муриса Марић каже како потрошачи генерално немају велике користи од посјета тајних купаца јер се они често ангажују из жеље да се увећа добит, а не да се поправи услуга према потрошачу.

- Свака фирма има своје тајне купце, али правог ефекта готово и да нема. То би требало да функционише на један тотално другачији начин. Да тајни купци добро раде свој посао ми не би имали оволико обмана приликом куповине које се дешавају сваког дана - казала је Марић.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 10.04.2021. 22:55
    Čudo bi bilo da su najavili da će im povećati plate,a za ove gluposti ima novca i postaju na žalost svakodnevnica.Prije su im naredili da zasiju dzepove,samo jos da im stočnu hranu ubace da prodaju.
  • Generic placeholder image
    Vozač 09.04.2021. 11:33
    Najskuplje gorivo,A kvalitet isti ko kod druvih trgovaca
  • Generic placeholder image
    Kaluđer 09.04.2021. 09:50
    Vrlo očajan potez jedne ozbiljne firme prema zaposlenima! Ima veoma kvalitetnih i ljubaznih radnika, a ima koji ne zasluzuju da rade taj posao. Oni ce da vrse teror prema njima o higijeni, a i sami znaju da javni toaleti nikada ne mogu da budu 100% cisti jer su musterije stoka. A da ne govorim o ocjeni radnika o usluzi jer na svakom cosku imaju kameru koja sve nadgleda. Ovo govorim iz iskustva kao jedan bivsi radnik istoimene firme, zbog njihove torture sam i napustio!
    Kada se cijene mijenjaju prvi su da podignu a zadnji da smanje cijenu..
  • Generic placeholder image
    Irena 09.04.2021. 07:14
    Zox - Svaka čast na komentaru.
  • Generic placeholder image
    Gogx 08.04.2021. 23:14
    Bolje da povedu racuna o kvaliteti goriva
  • Generic placeholder image
    zox 08.04.2021. 20:59
    Још и да јебете те раднике за плату од 600 км
Повезане вијести
Тајни купци провјерили квалитет услуга у региону, позиција БиХ изненађујућа Тајни купци провјерили квалитет услуга у региону, позиција БиХ изненађујућа
Власт Српске уништила нафтне терминале, па сада папрено плаћа гориво Власт Српске уништила нафтне терминале, па сада папрено плаћа гориво
Руси крше права радника у Рафинерији уља Модрича и масовно их отпуштају Руси крше права радника у Рафинерији уља Модрича и масовно их отпуштају
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 11m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 24m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 55m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 18m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 15m
    0