Takmičenje "Kineski most" održano putem video linka

17.05.2020. 16:54
0
IZVOR: Katera

Katedra za sinologiju u saradnji sa Ambasadom NR Kine u BiH i Konfucijevim institutom u Banjaluci je održala sedmo preliminarno takmičenje iz kineskog jezika pod nazivom „Kineski most“. 

U skladu sa okolnostima i trenutnom situacijom u zemlji, takmičenje je održano 17. maja na internet platformi „We chat“. 

Učesnici su kao i svake godine polagali test poznavanja kineske kulture, pripremili govor na kineskom jeziku i predstavili zanimljiv zabavni program iz oblasti kineske kulture i umjetnosti. 

- Zbog specifičnosti situacije, održan je i poseban intervju kako bi sudije bolje upoznale takmičare i ocijenili njihovo vladanje kineskim jezikom. Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je student Katedre za sinologiju Milan Palikuća, drugo i treće mjesto osvojili su studenti Konfucijevog instituta u Banjaluci , Vid Kecman i Tina Gajić - kaže nam asistent na Katedri za sinologiju Doroteja Klačar.

Prema njenim riječima, pobjednik će dobiti priliku za učešće na međunarodnom takmičenju koje će se održati u NR Kini, a nagrada za drugo mjesto je posjeta Kini i učešće u zanimljivim aktivnostima finala samog takmičenja, koje će ispratiti mnoge nacionalne televizije NR Kine. 

- Čestitamo kandidatima na odličnim nastupima i performansima, te ovom prilikom izražavamo zahvalnost i našim dragim saradnicima, kolegama i sudijama iz Ambasade NR Kine, Konfucijevog instituta u Banjaluci, Konfucijevog instituta u Sarajevu, Sveučilišta u Mostaru, Novinske agencije Sinhua, te našim  kineskim lektorima koji su se potrudili oko pripreme takmičara i same organizacije - dodaje Klačareva.

Ukoliko želite da pogledate kako je ovogodišnje "onlajn" takmičenje "Kineski most" izgledalo, možete to uraditi putem fejsbuk stranice Katedre za sinologiju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Katedri za sinologiju Filozofskog fakulteta diplomiralo 100 studenata Na Katedri za sinologiju Filozofskog fakulteta diplomiralo 100 studenata
Ambasador Kine uručio donaciju od 120 knjiga za Katedru sinologije Ambasador Kine uručio donaciju od 120 knjiga za Katedru sinologije
Andrea Delić pobjednik ovogodišnjeg "Kineskog mosta" Andrea Delić pobjednik ovogodišnjeg "Kineskog mosta"
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    12h 49m
    0
  • Slani mafini
    22h 10m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    21h 59m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    16h 28m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    10h 58m
    0