Такмичење "Кинески мост" одржано путем видео линка

17.05.2020. 16:54
0
ИЗВОР: Катера

Катедра за синологију у сарадњи са Амбасадом НР Кине у БиХ и Конфуцијевим институтом у Бањалуци je одржала седмо прелиминарно такмичење из кинеског језика под називом „Кинески мост“. 

У складу са околностима и тренутном ситуацијом у земљи, такмичење је одржано 17. маја на интернет платформи „We chat“. 

Учесници су као и сваке године полагали тест познавања кинеске културе, припремили говор на кинеском језику и представили занимљив забавни програм из области кинеске културе и умјетности. 

- Због специфичности ситуације, одржан је и посебан интервју како би судије боље упознале такмичаре и оцијенили њихово владање кинеским језиком. Побједник овогодишњег такмичења је студент Катедре за синологију Милан Паликућа, друго и треће мјесто освојили су студенти Конфуцијевог института у Бањалуци , Вид Кецман и Тина Гајић - каже нам асистент на Катедри за синологију Доротеја Клачар.

Према њеним ријечима, побједник ће добити прилику за учешће на међународном такмичењу које ће се одржати у НР Кини, а награда за друго мјесто је посјета Кини и учешће у занимљивим активностима финала самог такмичења, које ће испратити многе националне телевизије НР Кине. 

- Честитамо кандидатима на одличним наступима и перформансима, те овом приликом изражавамо захвалност и нашим драгим сарадницима, колегама и судијама из Амбасаде НР Кине, Конфуцијевог института у Бањалуци, Конфуцијевог института у Сарајеву, Свеучилишта у Мостару, Новинске агенције Синхуа, те нашим  кинеским лекторима који су се потрудили око припреме такмичара и саме организације - додаје Клачарева.

Уколико желите да погледате како је овогодишње "онлајн" такмичење "Кинески мост" изгледало, можете то урадити путем фејсбук странице Катедре за синологију.

Коментари 0
Повезане вијести
На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената
Амбасадор Кине уручио донацију од 120 књига за Катедру синологије Амбасадор Кине уручио донацију од 120 књига за Катедру синологије
Андреа Делић побједник овогодишњег "Кинеског моста" Андреа Делић побједник овогодишњег "Кинеског моста"
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    10h 53m
    0
  • Слани мафини
    20h 14m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    22h 9m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    20h 3m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    14h 32m
    3