Tara i Zola Ristić iz Istočnog Sarajeva i Andrea Jakovljević iz Foče na „Đurđevdanskom festivalu“

03.05.2023. 19:07
0
IZVOR: katera.news

Jedan od najpoznatijih festivala dječje pjesme u regionu, onaj koji se održava u Banjaluci - "Đurđevdanski festival" ove godine će biti održan 13. maja.

Radio-televizija Republike Srpske i Organizacioni tim „Đurđevdanskog festivala“ objavili su na zvaničnom Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici „Đurđevdanskog festivala“ 18 kompozicija - spotova koji konkurišu za jednu od pet glavnih nagrada kao i za grand pri festivala, nagradu „Jadranka Stojaković“ za najbolju dječiju pjesmu festivala 2023. godine.

- Spotovi služe kao promocija izvođača i pjesama a poblika jednom od opcija „sviđa mi se“ („LIKE“), i to samo na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Đurđevdanskog festivala“ i na objavi kompozicije koja im se dopada,  bira najbolju kompoziciju i izvođača u kategoriji „nagrada publike“ – naveli su iz Organizacionog tima Festivala.

Kako dodaju, ovo je novina u odnosu na prethodni sistem glasanja jer se želi postići maksimalna ravnopravnost svih učesnika selekcije 2023. ali se želi i povećati vidljivost na društvenim mrežama.

Na ovogodišnjem „Đurđevdanskom festivalu“, pod rednim brojem 18, učestvuju Tara i Zola Ristić po muzici, tekstu i aranžmanu Đorđa Jovančića iz Istočnog Sarajeva.

Osim njih, pod rednim brojem 15, učestvuje i Andrea Jakovljević iz Foče.

Linkovi na kojima možete pogledati i poslušati sve ovogodišnje kompozicije i takmičare:

https://www.facebook.com/djurdjevdanskifestival

https://www.youtube.com/@djurdjevdanskifestival459

Glavno festivalsko takmičenje biće održano u subotu, 13. maja, u 17 časova u Studiju 1 RTRS-a, sa direktnim prenosom na ovoj televiziji. Festival će se moći pratiti na zemaljskim i kablovskim kanalima RTRS, ali i „live stream“-u na internet stranici www.rtrs.tv kao i zvaničnom Jutjub kanalu Televizije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kompozitoru Đorđu Jovančiću iz Istočnog Sarajeva treća nagrada za pjesmu "Djeca svemira" Kompozitoru Đorđu Jovančiću iz Istočnog Sarajeva treća nagrada za pjesmu "Djeca svemira"
"Đurđevdanski festival" u onlajn formatu "Đurđevdanski festival" u onlajn formatu
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    16h 24m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    19h 48m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    15h 17m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    6h 54m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    6h 35m
    0