Тара и Зола Ристић из Источног Сарајева и Андреа Јаковљевић из Фоче на „Ђурђевданском фестивалу“

03.05.2023. 19:07
0
ИЗВОР: katera.news

Један од најпознатијих фестивала дјечје пјесме у региону, онај који се одржава у Бањалуци - "Ђурђевдански фестивал" ове године ће бити одржан 13. маја.

Радио-телевизија Републике Српске и Организациони тим „Ђурђевданског фестивала“ објавили су на званичном Јутјуб каналу и Фејсбук страници „Ђурђевданског фестивала“ 18 композиција - спотова који конкуришу за једну од пет главних награда као и за гранд при фестивала, награду „Јадранка Стојаковић“ за најбољу дјечију пјесму фестивала 2023. године.

- Спотови служе као промоција извођача и пјесама а поблика једном од опција „свиђа ми се“ („LIKE“), и то само на званичној Фејсбук страници „Ђурђевданског фестивала“ и на објави композиције која им се допада,  бира најбољу композицију и извођача у категорији „награда публике“ – навели су из Организационог тима Фестивала.

Како додају, ово је новина у односу на претходни систем гласања јер се жели постићи максимална равноправност свих учесника селекције 2023. али се жели и повећати видљивост на друштвеним мрежама.

На овогодишњем „Ђурђевданском фестивалу“, под редним бројем 18, учествују Тара и Зола Ристић по музици, тексту и аранжману Ђорђа Јованчића из Источног Сарајева.

Осим њих, под редним бројем 15, учествује и Андреа Јаковљевић из Фоче.

Линкови на којима можете погледати и послушати све овогодишње композиције и такмичаре:

https://www.facebook.com/djurdjevdanskifestival

https://www.youtube.com/@djurdjevdanskifestival459

Главно фестивалско такмичење биће одржано у суботу, 13. маја, у 17 часова у Студију 1 РТРС-а, са директним преносом на овој телевизији. Фестивал ће се моћи пратити на земаљским и кабловским каналима РТРС, али и „live stream“-у на интернет страници www.rtrs.tv као и званичном Јутјуб каналу Телевизије.

Коментари 0
Повезане вијести
„Ђурђевдански фестивал“: У сусрет мају - мјесецу дјечије пјесме „Ђурђевдански фестивал“: У сусрет мају - мјесецу дјечије пјесме
Композитору Ђорђу Јованчићу из Источног Сарајева трећа награда за пјесму "Дјеца свемира" Композитору Ђорђу Јованчићу из Источног Сарајева трећа награда за пјесму "Дјеца свемира"
"Ђурђевдански фестивал" у онлајн формату "Ђурђевдански фестивал" у онлајн формату
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 43m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 48m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 31m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 37m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 45m
    0